Και πάλι δια χειρός Κουρίδη…

Μία φωτογραφική διάταξη της ΕΠΟ που προστέθηκε τεχνηέντως τον περασμένο Ιούνιο από τον Θεόδωρο Κουρίδη, ξεκάθαρα για να βλάψει τον ΟΦΗ, είναι αυτή που κρατάει όμηρο την κρητική ομάδα στη δύσκολη και επίπονη προσπάθεια που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα για επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ως γνωστόν, η αδυναμία του Ομίλου να ολοκληρώσει την περσινή σεζόν στη Super League είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία αφαίρεσης 6 βαθμών που θα ίσχυε κανονικά και με το νόμο σε περίπτωση που ο σύλλογος αγωνιζόταν στην αμέσως χαμηλότερη επαγγελματική κατηγορία, τη Football League.  Ωστόσο, ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα διάλυσης της εταιρίας και επανεκκίνησης από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, όπως φυσικά έπραξαν η ΑΕΚ και ο Άρης το 2013 και το 2014 αντίστοιχα!

Για λόγους ανεξήγητους –ή εξηγήσιμους για όσους γνωρίζουν- ο Θεόδωρος Κουρίδης την περίοδο που του επιβάλλονταν οι περιοριστικοί όροι και η χρηματική εγγύηση λόγω της εμπλοκής του στη φερόμενη ως «εγκληματική οργάνωση», πρόσθεσε στον ΚΑΠ ερασιτεχνών (χωρίς να συγκαλέσει κάποια Γ.Σ. της ΕΠΟ) ένα άρθρο με το οποίο μεταφέρονται οι ποινές έδρας και αφαίρεσης βαθμών στο ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο.

Δεν στέκει νομικά το άρθρο!

Αυτή η –στα όρια της παρανομίας– πρόσθεση στον ΚΑΠ ερασιτεχνικών ομάδων, πέραν του ότι συνετελέσθη μόνο και μόνο για να βλάψει τον ανεξάρτητο και ενοχλητικό για κάποιους ΟΦΗ, δεν στέκει νομικά σε καμία περίπτωση, διότι καταργεί την αυτοτέλεια του νεοϊδρυθέντος νομικού προσώπου, που αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα! Δηλαδή, εδώ έχουμε να κάνουμε με την επιβολή ενός αυθαίρετου άρθρου του ανθρώπου που κατηγορείται και είναι ελεύθερος χάρη στην εγγύηση που έχει καταβάλει, μέλος μίας διοίκησης τα περισσότερα μέλη της οποίας είναι επίσης υπό την εποπτεία του νόμου και μέσω μίας διαδικασίας – της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ – που δεν έγινε ποτέ!

Σύμμαχος του ΟΦΗ το δεδικασμένο

Η νεοσύστατη ομάδα επιχειρηματιών που διοικεί τον ΟΦΗ προφανώς και δεν κοιμάται τον ύπνο του δικαίου! Σε περίπτωση αφαίρεσης βαθμών οι κινήσεις θα είναι αστραπιαίες και πρώτη θα είναι η μεταφορά της υπόθεσης στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου πρόσφατα (τον περασμένο Απρίλιο, απόφαση 52/2015) αποφάνθηκε για το ίδιο θέμα την αθώωση του Βύζαντα Μεγάρων και την επιστροφή τω ν πέντε βαθμών που πρωτόδικα του είχαν επιβληθεί για την παράνομη χρησιμοποίηση δύο ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα της Football League. Το λιτό σκεπτικό ήταν το εξής: «Ερασιτεχνικό σωματείο δεν κληρονομεί ενοχικές ή μη πράξεις/οικονομικές εκκρεμότητες από όταν ήταν ΠΑΕ». Ξεκάθαρα πράγματα!

Αντύπας Σηφάκης: «Θα πάμε το θέμα στη Βουλή»

Δύο βουλευτές Ηρακλείου είναι ήδη έτοιμοι να καταθέσουν ερωτήσεις στη Βουλή σε περίπτωση επιβολής της ποινής, ενώ ενημερωμένος είναι ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο Περιφερειάρχης Κρήτης. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ, Αντύπας Σηφάκης, είναι ξεκάθαρος όσον αφορά στην υπόθεση: «Είναι σαφές ότι αυτή η διάταξη προστέθηκε για να βλάψει τον ΟΦΗ. Θα βρούμε τα στοιχεία που πρέπει για την υπόθεση αυτή και θα αντιδράσουμε δυναμικά. Την υπόθεση αυτή την εκλαμβάνουμε ως οργανωμένη επίθεση προς εμάς. Το θέμα θα φτάσει μέχρι και τη Βουλή των Ελλήνων. Θα ενημερωθούν άμεσα οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του τόπου, αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας που εκλέχθηκε βουλευτής στο Ηράκλειο»

«Επιστροφή στο Μεσαίωνα»

Το ότι κάποιοι δεν θέλουν τον ΟΦΗ δυνατό και ανταγωνιστικό και πάλι στη Super League είναι δεδομένο, αλλά νομοτελειακά θα συμβεί, διότι αυτή είναι η μοίρα των μεγάλων ομάδων. Η ανακοίνωση του συλλόγου συμπυκνώνει όλες τις ενέργειες που ετοιμάζουν οι άνθρωποι που τον διοικούν και όλες τις σκέψεις για τον πόλεμο που εξακολουθεί να δέχεται η ομάδα της Κρήτης:

«Με την αυθαίρετη αυτή διάταξη καταργείται απαραδέκτως η αυτοτέλεια του νομικού προσώπου και τιμωρείται το ερασιτεχνικό σωματείου του Ο.Φ.Η, για μια ποινή που έχει επιβληθεί στην «ΠΑΕ Ο.Φ.Η», τον Απρίλιο τρέχοντος έτους. Το κυριότερο όμως αυτό γίνεται κατά παράβαση βασικών συνταγματικών αρχών και διατάξεων, καθώς και της ΕΣΔΑ, που προστατεύουν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Νομικά είναι απολύτως αντισυνταγματική και απαράδεκτη η «μεταφορά ποινών» σε άλλα πρόσωπα. Αποτελεί κατάκτηση του νομικού μας πολιτισμού να μην τιμωρείται άλλος με ποινή που έχει επιβληθεί σε άλλο πρόσωπο. Μάλιστα, η ως άνω φωτογραφική διάταξη αντιστρατεύεται και την πρόσφατη υπ’ αριθμ. 52/2015 απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, η οποία είναι απόλυτα ορθή και αιτιολογημένη και κρίνει ακριβώς όμοια υπόθεση για Ερασιτεχνικό Σωματείο. Η διάταξη αυτή μας επιστρέφει στον μεσαίωνα. Ο ΟΦΗ, επιφυλάσσεται παντός εν γένει δικαιώματός του και θα δώσει μάχη σε όλα τα επίπεδα (στις αρμόδιες προς τούτο, Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δικαστικές Αρχές) για να αποκαλύψει όλους εκείνους που απεργάζονται τον αφανισμό του»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα