Κερκυραίος κουρέας εναντίον της «σιδηράς» κυρίας της Λιθουανίας

Οι κατηγορίες που εκτόξευσε η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάουτε, προσερχόμενη στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ότι η ελληνική κυβέρνηση «λέει ψέματα» και ότι «παίζει πόκερ» ενόχλησσαν αρκετούς εντός συνόρων.

Μεταξύ αυτών και ο Σπύρος Πριφτης. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Σπύρος Πρίφτης έχει γίνει γνωστός ως ο Κερκυραίος κουρέας που άνοιξε αλληλογραφία με ανώτατα στελέχη της «παλιάς» Τρόικας ζητώντας να μάθει αν έχουν βελτιωθεί οι κανονισμοί αναφορικά με τις προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος του κομμωτή.

Ο Σπύρος Πρίφτης, λοιπόν, με αφορμή τον λεκτικό λιθοβολισμό που εξαπέλυσε για την ελληνική κυβέρνηση η κα Ντάλια Γκριμπαουσκάουτε πήρε την πρωτοβουλία και προχώρησε σε… διάβημα διαμαρτυρίας το οποίο απέστειλε ηλεκτρονικά στην πρεσβεία της Λιθουανίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Πρίφτης ζητά την ανάκληση της προκλητικής και απαράδεκτης –όπως τη χαρακτηρίζει– δήλωσης της Λιθουανής προέδρου, κατά της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού!

Ιδού τι αναφέρει στo e-mail του ο Κερκυραίος κουρέας:

«Παρακαλούμε, για την ανάκληση των δηλώσεων της αξιότιμου Προέδρου της Λιθουανίας, κ. Ντάλια Γκριμπαουσκάουτε.
»Οι δηλώσεις πριν από τη σύνοδο κορυφής της Λιθουανής Πρόεδρου ξεπέρασε όλα τα όρια, προσβάλλοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα!
»Η Πρόεδρος της Λιθουανίας κ. Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, φθάνοντας στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι απαιτεί σαφείς προτάσεις από την Ελλάδα, και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως “θα διαπραγματευτούμε με κάποιον που λέει ψέματα, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Αυτό είναι το δίλημμα”.
»Μάλιστα, συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις της λέγοντας “η σημερινή κυβέρνηση ξέρει ή δεν ξέρει τι θέλει, ή υπάρχει κάτι που δεν θέλει να ξέρει ή μήπως τζογάρει”.
»Ξεκαθάρισε πως η Ευρώπη μπορεί να βρει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται δύο πλευρές να συνομιλήσουν, να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον».

Ο Σπ. Πρίφτης λέει στη συνέχεια της επιστολής του ότι οι δηλώσεις της κας Γκριμπαουσκάιτε είναι προσβλητικές για τον ελληνικό λαό, και την ελληνική κυβέρνηση, παρακαλώντας να αποσυρθούν άμεσα. «Δηλώσεις σαν αυτές, είναι εξαιρετικά εχθρικές προς την Ελλάδα, και δεν μοιάζουν με δηλώσεις φιλική χώρα από έναν εταίρο της Ελλάδας» λέει χαρακτηριστικά ο Σπ. Πρίφτης και συνεχίζει:

«Θυμηθείτε την απεριόριστη στήριξη στην Ελλάδα για την προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Λιθουανίας, καθώς και την είσοδο της Λιθουανίας στο ΝΑΤΟ!
Σας υπενθυμίζω τις δηλώσεις των Προέδρων της Ελλάδας και της Λιθουανίας, Κ. Στεφανόπουλου και Valdas Adamkus μετά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 15 Μαΐου 2002.
»Ελπίζουμε να μην διαταραχθεί η σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Λιθουανία…
»Αν δεν θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να ζει, και μετά από ένα Grexit! Όπως ζούμε για χιλιάδες χρόνια, ως ένα μεγάλο και ιστορικό έθνος !!!».

Ήρθε η απάντηση
Έστω και σε τυπικό τόνο η πρεσβεία της Λιθουανίας απάντηση στο «διάβημα» του κ. Πρίφτη, λέγοντας τα εξής:

«Αγαπητέ κ. Πρίφτη,

Η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Λιθουανίας στην Αθήνα λάβαμε υπόψη μας την άποψή σας αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε η Πρόεδρος της Λιθουανίας.

Ειλικρινά δικοί σας,

Miglė Jankauskienė, Charge d‘Affairs a.i.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα