Κινέζικο άνοιγμα στην Ελλάδα

Επενδύσεις στην Ελλάδα επιχειρεί να κάνει μία από τις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες. Πρόκειται για τον κολοσσό CPCG, όπου ο επικεφαλής αυτής Yan Jiehe θέλει να κάνει επενδύσεις στον τομέα των υποδομών της χώρας μας  και εξαγορές κατασκευαστικών εταιρειών. Μάλιστα τονίζει  πως δεν τον απασχολεί αν η Ελλάδα θα μείνει ή θα φύγει από το ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους Financial Times, ο κ. Yan δείχνει πως, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία στην Κίνα, η διάθεση της CPCG για ρίσκο δεν έχει περιοριστεί, καθώς εξετάζει ευκαιρίες επέκτασης στο εξωτερικό. «Σύντομα θα πάω στην ανατολική Ευρώπη –στην ΠΓΔΜ, την Αλβανία και την Ελλάδα», δήλωσε. «Θέλω να επενδύσω σε υποδομές εκεί και σκοπεύω να αγοράσω κατασκευαστικές εταιρείες».

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν τον απασχολεί η αναζωπύρωση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. «Η οικονομία της Ελλάδας κοντεύει να πιάσει πάτο», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να μπεις. Είτε παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, είτε φύγει, δεν με ενοχλεί».

Σημειώνεται πως ο Yan είδε την περιουσία του να αυξάνεται στα περίπου 90 δις. ρένμινμπι από τότε που ίδρυσε την China Pacific Construction Group το 1995, και είναι πλέον ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας. Πέρυσι, η CPCG –η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή γεφυρών, στην οδοποιία και σε άλλες υποδομές- κατατάσσονταν στην 166η θέση της λίστας Fortune 500 με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, με τα έσοδά της να ανέρχονται σε περίπου 375 δις. ρένμινμπι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα