Κοντονής: «Εφαρμόζονται οι νόμοι και ξεκινά το πρωτάθλημα»

 

 

Ο Σταύρος Κοντονής παρά τα όποια λάθη του και τις πράξεις του που υποβάθμισαν πέρσι όσο ποτέ άλλοτε το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, που καθυστερούν την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος και που προκαλούν ερωτηματικά με τις τιμωρίες των εδρών και τα επιπλέον πρόστιμα, είναι σίγουρα ο μεγάλος νικητής της κόντρας που ο ίδιος ξεκίνησε με την ΕΠΟ τους προηγούμενους μήνες.

Και μόνο το ότι η FIFA δέχθηκε τις μικρές παραβιάσεις του ελληνικού ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου και συνάχθηκε με την ελληνική πολιτεία προκειμένου να περιθωριοποιηθεί η διοίκηση της ΕΠΟ και να προταχθούν οι νόμοι του κράτους, είναι σημάδι του θριάμβου του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος μετά τη συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Κωστάκη Κουτσοκούμνη – με τη διοίκηση της ΕΠΟ αποκλεισμένη – δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη σημερινή συζήτηση που είχαμε με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Το σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους εφαρμόζονται και θα εφαρμόζονται απαρεγκλίτως. Η ελληνική κυβέρνηση είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Με αυτόν τον κανόνα προχωράμε και με αυτόν θα ολοκληρώσουμε το έργο μας. Το καθεστώς της κανονικότητας επανέρχεται με τρόπο πανηγυρικό. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ανεξαρτησία των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, της επιτροπής δεοντολογίας και των άλλων πειθαρχικών επιτροπών. Ελπίζω να γίνει σύντομα».

«Το τι θα κάνει η ομοσπονδία είναι δικός της λογαριασμός. Αυτά που προβλέπονται στο νόμο θα εφαρμοστούν. Οι πάντες γνωρίζουν τι προβλέπεται από τους νόμους και τι πρέπει να γίνει. Όσοι αμφισβητούσαν το βούλευμα, αν είναι αμετάκλητο ή όχι, ελπίζω να γίνουν σοφότεροι. Οι σχέσεις που έχουμε με όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες θέλουμε να είναι ειλικρινείς και να οδηγούν στην καλυτέρευση του αθλητισμού. Η ελληνική κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο και συνεργάζεται μαζί τους για τη διαφάνεια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα