Κρίνεται το μέλλον της Κέρκυρας στη Super League

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση αναστολής του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Κέρκυρα, Θανάση Ίσσαρη εναντίον της απόφασης που είχε λάβει η ΕΕΑ για τη μεταβίβαση των μετοχών της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, το μέλλον των «Φαιάκων» στη Super League θα κριθεί την Τετάρτη (5/8) από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΠΟΡ FM, η Κέρκυρα έχασε την υπόθεση στην πολιτική δικαιοσύνη. Με την απόφαση 345/2015 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση αναστολής του μεγαλομετόχου της Κέρκυρας, Θανάση Ίσσαρη, εναντίον της ΕΕΑ που είχε διατάξει την αποβολή της Κέρκυρας από τις επαγγελματικές κατηγορίες ή τον υποβιβασμό της στην Β’ Εθνική.

Η παρουσία της όμως, στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, θα κριθεί Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που θα εκδικάσει αύριο την προσφυγή του Λεβαδειακού κατά των Φαιάκων, οι οποίοι ως γνωστόν είχαν απαλλαγεί από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας που πέταξε στα… σκουπίδια την εισήγηση της ΕΕΑ για την «κόκκινη κάρτα» στην Κέρκυρα λόγω εικονικής μεταβίβασης μετοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη δικάζει στην Επιτροπή Εφέσεων ο μοναδικός τακτικός δικαστής της ΕΠΟ, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Λεοντής. Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων αναμένεται να κρίνει οριστικά την υπόθεση της Κέρκυρας, δεδομένου ότι για την περίπτωση της Βέροιας, το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δεν μπήκε καν στην ουσία της προσφυγής του Λεβαδειακού κατά της «βασίλισσας της Ημαθίας», κρίνοντας την απαράδεκτη, αφού θεώρησε ότι δεν ήταν αρμόδιο για τέτοιου είδους υποθέσεις. Κάτι που σημαίνει ότι εάν ο Λεβαδειακός χάσει στην Εφέσεων τότε δεν θα μπορεί να προσφύγει ούτε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας, ούτε στο CAS!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα