Κρατούσε το καλύτερο για το τέλος!

Ο Ιντέγιε ήρθε πέρσι από την Premier League, αλλά δεν κατάφερε να πείσει. Ο Φινμπόγκασον δεν πήρε ευκαιρίες και ο Πουλίδο πουλήθηκε. Ο δε Πασιένσια έρχεται ως εφεδρεία. Τι έμενε; Να αποκτηθεί ο «σέντερ-φορ κανόνι» που θα σηκώσει το βάρος των επιθετικών απαιτήσεων του Ολυμπιακού.

Αυτός αποκτήθηκε έστω και την τελευταία μέρα και είναι ο Όσκαρ Καρντόσο. Ο 33χρονος Παραγουανός, παίκτης υψηλότατου επιπέδου καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, που τη σεζόν 2009-10 έφτασε τα 38 γκολ και τις έξι ασίστ  σε 47 ματς με την Μπενφίκα και την περίοδο2012-13 τα 31 γκολ και τις επτά ασίστ σε 46 ματς με την ομάδα της Πορτογαλίας, έμεινε πέρσι σε ρηχά νερά αγωνιζόμενος με την Τράμπζονσπορ, αλλά άπαντες στον Πειραιά πιστεύουν πως αυτή η χρονιά οφείλεται στον τραυματισμό του και σε λόγους που αφορούν τη χαμηλή δυναμικότητα της τούρκικης ομάδας και όχι επειδή ξεκινά η φθίνουσα πορεία στην καριέρα του.

Πράγματι, για το ελληνικό επίπεδο ποδοσφαίρου, αν ο Καρντόσο πιάσει τα γνωστά του στάνταρ,ή  έστω  αυτά της πρώτης του χρονιάς στην Τουρκία, στη χώρα μας θα αναδειχθεί εύκολα πρώτος σκόρερ. Συνολικά έχει πετύχει 223 γκολ σε 435 παιχνίδια των πρωταθλημάτων Αργεντινής, Πορτογαλίας και Τουρκίας και με την Εθνική Παραγουάη, δηλαδή σκοράρει πάνω από ένα γκολ ανά δύο ματς, ενώ είναι σέντερ φορ με αρκετές ασίστ και πολλά κερδισμένα φάουλ.

Από το Φλεβάρη του 2016 κι έπειτα έχει βάλει μόνο ένα γκολ, αλλά στον Ολυμπιακό θεωρούν πως αυτό οφείλεται στην κακή κατάσταση της ομάδας του και στον τραυματισμό στον μηρό που τον είχε κρατήσει ένα μήνα εκτός δράσης. Συνολικά πέρσι πέτυχε οκτώ γκολ σε 24 ματς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα