Κρυφό το χαρτί της ΑΕΚ για την επίθεση!

 

Τον Ορλάντο Σα είχε θέσει ως προτεραιότητα η ΑΕΚ για τη θέση του σέντερ φορ, αλλά ο Πολωνός στράικερ μετακόμισε στο Ρέντινγκ και στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας, όπου μέχρι στιγμής δεν έχει γκολ σε δύο ματς και έχει χάσει κι ένα πέναλτι.

Βλέποντας το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τον πρώην κυνηγό της Λέγκια, έριξε τα βέλη της στον Βραζιλιάνο Κρισλάν, αλλά όσο περνούσαν οι μέρες και δεν έβρισκε άκρη με τους εκπροσώπους του, οι «κιτρινόμαυροι» στράφηκαν στη δοκιμασμένη λύση του Ραφίκ Τζιμπούρ και κάπου εκεί σταμάτησαν οι έρευνες για επιθετικό.

Η ΠΑΕ άρχισε να ασχολείται με όλες τις άλλες θέσεις της ενδεκάδας, βλέποντας τον Τζιμπούρ, τον Αραβίδη και τον Κρισάντους να συνθέτουν ένα συμπαθητικό τρίδυμο μέχρι που η ομάδα μπήκε στην τελική ευθεία, όταν ο Τραϊανός Δέλλας άρχισε να παρατηρεί πως ο Τζιμπούρ είναι λίγο πιο βαρύς απ’ ότι θα ήθελε και ο Κρισάντους όχι στο βαθμό ετοιμότητας που φανταζόταν. Ξαφνικά άρχισαν σκέψεις για μία ακόμη μεταγραφή.

Ήρθε και ο τραυματισμός Τζιμπούρ…

Στην πραγματικότητα, αυτό που είχε προβληματίσει τον προπονητή της ΑΕΚ λίγες μέρες πριν από τον αγώνα με τον Πλατανιά δεν ήταν τόσο η φρεσκάδα του Τζιμπούρ, ούτε το ότι θα έπρεπε να υπολογίζει τον Αραβίδη για εξτρέμ, μιας και η πληθώρα των λύσεων στα χαφ επιτρέπει στον προπονητή να υπολογίζει κανονικά τον περσινό πρώτο του σκόρερ στην κορυφή της επίθεσης. Αυτό, όμως, που προβλημάτιζε τον Δέλλα ήταν ότι ο Κρισάντους δεν ήταν το φορ περιοχής που ήθελε. Ήξερε ότι ο Τζιμπούρ θα συνέλθει και μάλιστα την ώρα που πλησιάζουν τα ντέρμπι, αλλά ήθελε κάτι καλύτερο από τον Κρισάντους. Όταν όμως τραυματίστηκε ο Αλγερινός τα πράγματα άλλαξαν. Διότι ήταν το «καμπανάκι» που ξύπνησε προπονητή και διοίκηση και τους έκαναν να καταλάβουν πως είναι μάλλον απαραίτητη μία ακόμη επιθετική λύση και μάλιστα καλύτερη όχι μόνο του Κρισάντους, αλλά και του Τζιμπούρ.

Θετικό το ότι γλίτωσε λεφτά…

Την περασμένη Δευτέρα, 24/8, πάρθηκε η οριστική απόφαση για επιθετικό κι αμέσως μπήκαν οι οικονομικοί και οι αγωνιστικοί προβληματισμοί στο τραπέζι. Ο Δέλλας εξήγησε ότι ο θέλει παίκτη περιοχής, ψηλό, βαρύ, να εκμεταλλευτεί τις σέντρες και να μπορεί να παίζει και με πλάτη. Από κει και έπειτα ανέλαβε δράση ο Μιλοβάνοβιτς που έφερε τις προτάσεις στο τραπέζι ενημερώνοντας μέσω του Μπάγεβιτς και τη διοίκηση για τα κοστολόγια. Οι δύο άνδρες πήραν από ψηλά το «οκ» ότι υπάρχει διαθεσιμότητα χρηματική για υπέρβαση, αρκεί ο παίκτης που θα έρθει να μην παίρνει περισσότερα από τα λεφτά του Μπουονανότε. Με λίγα λόγια, οικονομικό παίκτη για να μη χαλάσουν οι ισορροπίες, αλλά αρκετή διαθεσιμότητα για να αγοραστεί, αν χρειαστεί, ο ποδοσφαιριστής.  Με τα λεφτά που γλίτωσε η ΑΕΚ στις υποθέσεις Ορλάντο Σα (δεν έδωσε τα χρήματα που ζητούσε η Λέγκια) και Τζιοβάνι (τραυματίστηκε ο παίκτης και χάλασε η μεταγραφή), το σχέδιο ήταν ιδανικό!

Αρνητικό το ότι οι έμπειροι θέλουν βαριά συμβόλαια

Με αυτή την πολιτική η Ένωση ξεκίνησε τις τελικές επαφές. Αλλά κάπου εκεί κατάλαβαν στην ΠΑΕ πως είναι μάλλον δύσκολο να βρουν αξιόπιστο σκόρερ στο Δέλλα χωρίς μεγάλο συμβόλαιο (διότι ο έμπειρος παίκτης  που ξέρει να σκοράρει δεν είναι φτηνός). Έτσι, λοιπόν, υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τακτική και να αρχίσουν έρευνα γύρω από δανεισμό ποδοσφαιριστή, κάτι που σημαίνει όμως πως θα έρθει ένας επιθετικός με σπουδαίες προοπτικές, αλλά όχι ιδιαίτερη εμπειρία από ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Και αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, διότι ο παίκτης μπορεί να σου «βγει», αλλά αναγκάζει την ομάδα να ψάχνει του χρόνου πάλι για επιθετικούς, εκτός αν καλύψει τις ρήτρες που θα επιβληθούν.

Καταλήγουν την Κυριακή

Ο Τραϊανός Δέλλας αμέσως μετά το ματς της Ξάνθης ενημερώνει τον Μιλοβάνοβιτς για την τελική του επιλογή και κατατίθεται η επίσημη πρόταση. Η ΑΕΚ κρατάει δύο περιπτώσεις Stand by, αφού είναι μάλλον αδύνατο να δεσμεύσει περισσότερους ποδοσφαιριστές το τελευταίο διήμερο των μεταγραφών και μένει να δούμε αν θα κάνει το λογικό και θα δανειστεί ποδοσφαιριστή για ένα χρόνο ή αν τελικά θα γίνει η υπέρβαση και θα έρθει ο εν ενεργεία διεθνής στράικερ που φημολογείται!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα