Λάθος η εξαγωγή συμπερασμάτων!

Μπορεί η ΑΕΚ να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάνει τη μία νίκη μετά την άλλη. Δύο συνεχόμενα τρίποντα, μάλιστα, έχει αποσπάσει μόνο δύο φορές! Τη μία όταν επί Δέλλα νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο και 1-2 τη Βέροια στο 90’ και την άλλη τώρα με τον Γκουστάβο Πογιέτ. Πρώτα στην Κομοτηνή 1-2 τον Πανθρακικό και την περασμένη Κυριακή 2-0 με τον Παναιτωλικό.

Το γεγονός ότι ο Ουρουγουανός προπονητής οδήγησε την Ένωση σε δύο σερί εύκολες νίκες (παρά τα μικρά σκορ) δεν θα πρέπει, όπως, να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο της ΑΕΚ. Η «κιτρινόμαυρη» ομάδα έχει πράγματι τη δυναμική, το ρόστερ και την ποιότητα να τερματίσει ψηλά και γιατί όχι να έρθει δεύτερη στο πρωτάθλημα, αλλά ο δρόμος προς την καθιέρωση είναι ακόμη μακρύς.

Το σοφό είναι αυτή τη στιγμή να μην εξάγεις συμπεράσματα για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ. Η Ένωση ήταν αποτελεσματική στην Κομοτηνή και με τον Παναιτωλικό και μάλλον κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης αν αναλογιστεί κανείς το καινούριο του συστήματος. Ατομικά, μάλιστα, μόνο χαμόγελα μπορούν να πηγάσουν από την ενθαρρυντική παρουσία του Άρθο, από το νέο ρόλο του Γιόχανσον και από τις επανεμφανίσεις με θετικό πρόσημο του Τζιμπούρ και του Πλατέλλα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα η ΑΕΚ δεν είναι καταιγιστική, δεν πιάνει τον αντίπαλο από το λαιμό και δεν παίρνει από τα μεγάλα της αστέρια (Μάνταλο και Μπουονανότε) αυτά που θα ήθελε. Η νίκη επί του Πανθρακικού ήρθε με σχετικό άγχος, ενώ η ομάδα του Αγρινίου ήταν απελπιστικά κακή και άτολμη στο ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξαχθεί σοβαρό συμπέρασμα.

Αυτό πάντως που αρέσει πολύ στη διοίκηση είναι ότι ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν έχει την παραμικρή εμμονή ως προπονητής. Μετά τα πρώτα δείγματα γραφής, όπου σε δύο παιχνίδια άλλαξε το σύστημά του βλέποντας ότι δεν αποδίδει, ήρθε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όπου χρησιμοποίησε τον Πλατέλλα, κλείνοντας τα στόματα εκείνων που έλεγαν ότι με τον Ουρουγουανό θα παίζουν οι «λατίνοι» και οι Έλληνες θα βλέπουν ενδεκάδα με το μακαρόνι. Τελικά, ο μέτριος Μπουονανότε βγήκε και μπήκε ο Πλατέλλας για να αναγκάσει τον Πογιέτ στη συνέντευξη τύπου να πει πως τον χαροποιεί ιδιαίτερα να τον εκθέτουν οι αναπληρωματικοί…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα