Λίρα 100 ο Πέδρο Κόντε

Ένας έξυπνος τρόπος να παίρνεις αξιόπιστους σκόρερ για να σου κάνουν τη δουλειά, είναι να επιλέγεις παίκτες στην καλύτερη δυνατή ηλικία από μικρές κατηγορίες ποδοσφαιρικά προηγμένων χωρών και να περιμένεις απλά να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. Κάπως έτσι ενήργησαν στον ΠΑΣ Γιάννινα, φέρνοντας το καλοκαίρι τον Πέδρο Κόντε, τον 28χρονο επιθετικό από την Ανδαλουσία.

Δεν έπαιξε ποτέ σε κάποια μεγάλη ομάδα, ούτε πέρασε από τα κλιμάκια των μικρών Εθνικών ομάδων της Ισπανίας. Ήταν ένας επιθετικός που πήγαινε και ερχόταν σε ομάδες τέταρτης και τρίτης κατηγορίας, πάντα «βομβάρδιζε» τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά ποτέ δεν έμπαινε στο μάτι μεγάλων ομάδων ή έστω συλλόγων μεγαλύτερης κατηγορίας.

Στην Ελλάδα τόλμησε το πρώτο του βήμα εκτός Ισπανίας και μάλλον καλά έκανε. Σε επτά παιχνίδια έχει ήδη έξι γκολ και δύο ασίστ, νούμερα που θα ζήλευε οποιοσδήποτε φορ στη χώρα μας, καθώς μόνο ο ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός (Μπεργκ και Ιντέγιε) έχουν μέχρι στιγμής πιο παραγωγικούς επιθετικούς. Στα Γιάννινα όχι μόνο βλέπουν ότι έχουν έναν επιθετικό περιοχής που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα ψηλά και φέτος, αλλά και ένα ωραιότατο… λαχείο για το καλοκαίρι, αφού και ομάδα από την Ελλάδα ίσως δώσει κάποια χρήματα για να τον αποκτήσει και κάποια ισπανική ομάδα ίσως δοκιμάσει να τον επαναπατρίσει.

Στο ματς με τη Λάρισα ο Κόντε πέτυχε χατ-τρικ και στα Γιάννινα οι νεότεροι ρωτούσαν τους πρεσβύτερους αν θυμόντουσαν άλλο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου που να έχει κατορθώσει κάτι ανάλογο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα