Λευκαρίτης: «Είναι υπόθεση των Αμερικάνων…»

Οι άνθρωποι της UEFA που δύναται να γνωρίζουν κάτι παραπάνω για τις «εσωτερικές» υποθέσεις της FIFA, είναι σίγουρα αυτοί που εμπλέκονται παράλληλα και στους δύο Οργανισμούς. Ο Μάριος Λευκαρίτης είναι ένας από αυτούς.

Ο κύπριος παράγοντας πέραν από υψηλά ιστάμενος στην UEFA είναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA και με το ρόλο του αυτό θα κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση διαφθοράς που προέκυψε μετά τις αμερικανικές έρευνες και συλλήψεις.

«Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Θα ήταν εντελώς παράξενο να μην με καλέσουν, γιατί εγώ μαζί με άλλα ένδεκα άτομα της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ ψηφίσαμε για τις χώρες που θα διοργανώσουν τα επόμενα Μουντιάλ. Φυσικά και δεν θα πω ποια χώρα επέλεξα, αλλά είμαι στη διάθεση των αρχών για να πω οτιδήποτε γνωρίζω για την υπόθεση», είπε ο Μάριος Λευκαρίτης σε δημοσιογράφο του gazzetta.gr.

Ο Λευακαρίτης είπε πως στην υπόθεση εμπλέκονται κυρίως μέλη από την Λατινική και Κεντρική Αμερική: «Το πιο βασικό είναι οι δοσοληψίες που είχαν τα μέλη της FIFA από την Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική, για τις διοργανώσεις που γίνονται εκεί. Γι’ αυτό το λόγο όλοι οι συλληφθέντες είναι από εκεί, μετά από παρέμβαση του FBI και των αμερικανικών αρχών. Αυτή η υπόθεση δεν αφορά εμάς τους Ευρωπαίους. Υπάρχει βέβαια και η ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022, για το οποίο κι εμείς οι Ευρωπαίοι λογικά θα καταθέσουμε.»

Για τον Κώστα Τάκα που βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων πρόσθεσε: «Φυσικά και τον ξέρω. Είναι ο καλύτερος φίλος του Τζέφρι Γουέμπ, που είναι αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ. Είναι επίσης Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF) και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου των Νησιών Κέιμαν. Ο Τάκας είναι Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας στα Νησιά Κέϊμαν. Δεν ξέρω εάν έχει κάποια παράνομη δράση, αλλά ήταν συνεχώς μαζί με τον Γουέμπ. Ζει μεταξύ Αγγλίας, Ελβετίας και Νησιών Κέϊμαν…»

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα