Λιονέλ Μέσι… ο άνθρωπος των ρεκόρ!

Είναι… κοντός, διανύει μόλις το 27ο έτος της ηλικίας του, είναι από την Αργεντινή, αγωνίζεται μία… ζωή στην Μπαρτσελόνα και είναι ο άνθρωπος που «καταπίνει» για… χαβαλέ τα ρεκόρ σε όλες τις διοργανώσεις! Λιονέλ Μέσι… ο άνθρωπος των ρεκόρ!

Όσο μπόι τού λείπει, τόσο ταλέντο διαθέτει και ακόμη περισσότερο. Έχουν καταγραφεί πραγματικά σπουδαίοι αθλητές στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Όμως σαν το φαινόμενο «Μέσι», κανένας. Σαφώς και τον ανταγωνίζεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά καλό θα είναι να σημειώσουμε δύο πολύ σημαντικές λεπτομέρειες. Πρώτον, ο Πορτογάλος είναι κατά δύο έτη μεγαλύτερος του Αργεντινού και δεύτερον, έρχεται σε όλα… δεύτερος, έστω και αν προσπαθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Ο Λιονέλ Μέσι, με το χατ τρικ που σημείωσε στην Κύπρο επί του ΑΠΟΕΛ, πέρασε στον θρόνο του πάνθεον των πρώτων σκόρερ στο Champions League, αφήνοντας πίσω του ένα θρύλο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον άλλοτε επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης –κατά κύριο λόγο– και της Σάλκε, Ραούλ Γκονζάλεθ.

Στις δηλώσεις του μετά το σπουδαίο αυτό επίτευγμα, ο Λιονέλ Μέσι τόνισε χαρακτηριστικά:
«Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Είναι φανταστικό να ξεπερνάς αυτό το ρεκόρ, σε μία τόσο σπουδαία και υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Αλλά, πέρα από αυτό, ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας και θέλαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είχαμε εξαιρετική απόδοση και αυτό είναι το πραγματικά σημαντικό.

Θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε. Να ανέβουμε στο επίπεδο που ξέρουμε και μπορούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος. Το επόμενο παιχνίδι, με την Παρί Σεν Ζερμέν, θα είναι εξίσου δύσκολο. Μην ξεχνάμε ότι την τελευταία φορά που παίξαμε εναντίον της, χάσαμε. Φέτος έχουν δέσει καλύτερα σαν ομάδα και είναι καλύτεροι από την περυσινή περίοδο. Όμως εμείς παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να κάνουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο».

Δείτε τα 74 γκολ του Μέσι στο Champions League στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα