Μάνα, η (Νέα) Σμύρνη «καίγεται»!

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014. Μόλις λίγες ημέρες μετά την επέτειο (13 Σεπτεμβρίου 1922) της καταστροφής της Σμύρνης, η οικογένεια του Πανιωνίου δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα, το οποίο θα στιγματίσει την ιστορία της μπασκετικής – και όχι μόνο – ομάδας!

Η ΕΕΑ δεν έδωσε στους «κυανέρυθρους» πιστοποιητικό συμμετοχής, γεγονός που σημαίνει ότι μετά από 33 χρόνια παρουσίας, ο προσφυγικός σύλλογος δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της φετινής Α1! Η ΕΕΑ είχε δώσει διορία στον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ να συμπληρώσει το φάκελό του. Η διορία έληξε τη Δευτέρα (22/9), ο Ηλίας Λιανός εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις αποδείξεις για τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί ο φάκελός της ομάδας. Αντιθέτως, η ΑΕΚ εξασφάλισε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή της, μετά από παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος έδωσε την εγγυητική που απουσίαζε από το φάκελό της.

Η εξέλιξη για τον Πανιώνιο αναδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στην άλλοτε κραταιά ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία ανέδειξε αθλητές επιπέδου Φάνη Χριστοδούλου και όχι μόνο! Τη θέση του Πανιωνίου στην Α1 θα πάρει η Καβάλα από την Α2, ενώ οι «κυανέρυθροι» κινδυνεύουν ακόμη και με διάλυση, καθώς τα προβλήματα είναι τεράστια και θεωρείται απίθανο να συμμετάσχουν σε επαγγελματική κατηγορία. Το πιθανότερο σενάριο είναι να «κυλήσει» η ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, προκειμένου να εκκαθαριστεί οικονομικά και να θέσει σε νέες βάσεις το παρόν και το μέλλον της.

Ωστόσο, το τελευταίο αυτό σενάριο αναμένεται να επιφέρει την αντίδραση του κόσμου. Σε πρώτη φάση επικράτησε «παγωμάρα», αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει δυναμικές αντιδράσεις από τους οργανωμένους, αλλά και μεμονωμένους οπαδούς. Ο Πανιώνιος δεν είναι ένα απλό αθλητικό σωματείο. Πρόκειται για έναν σύλλογο που εκπροσωπεί την ιδέα των χαμένων πατρίδων της Μικράς Ασίας και ιδιαίτερα της Σμύρνης, οι άνθρωποι της οποίας, όπως και οι απόγονοί τους, υπέστησαν τα πάνδεινα στην πορεία τους στη ζωή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα