Μάχη με τα «θηρία» της Ευρώπης για τον Φορτούνη

Αποφασισμένος να διατηρήσει στο δυναμικό του για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη τον Κώστα Φορτούνη εμφανίζεται ο Ολυμπιακός. Η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» έχει λάβει την απόφαση να «δέσει» με νέο συμβόλαιο και να κρατήσει στο λιμάνι τον διεθνή μέσο, «αποκρούοντας» τις σειρήνες που έχουν αρχίσει να καλούν τον παίκτη σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο σύλλογος του Πειραιά έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τον διεθνή μέσο για το νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα περιλαμβάνει ρήτρα που μπορεί να αγγίζει και τα 15 εκατ. ευρώ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκαθαρίσει στον ατζέντη του ότι το προσεχές καλοκαίρι δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρήσουν τον διεθνή Έλληνα μέσο με μεταγραφή, καθώς προορίζεται να καλύψει το κενό που θα αφήσει η –πιθανή– αποχώρηση του Τσόρι Ντομίνγκεζ.
Για τον Φορτούνη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες του εξωτερικού. Ήδη υπήρξαν επίσημες κρούσεις τόσο από τη γαλλική Μονακό, όσο και από τη γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν. Αρκετές ομάδες ακόμη από την Ιταλία και την Αγγλία, αλλά και την Ισπανία παρακολουθούν την πορεία του παίκτη, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και η πορτογαλική Μπενφίκα, η οποία επενδύει σε Έλληνες παίκτες, όπως είναι ο Σάμαρης και ο Μήτρογλου, οι οποίοι αγωνίζονται με τη φανέλα της και εντυπωσιάζουν.
Η κατάσταση με τον Φορτούνη δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζει, παρ’ ότι ο παίκτης εμφανίζεται επίσης αποφασισμένος να παραμείνει για τουλάχιστον έναν χρόνο στο λιμάνι του Πειραιά. Η πολύ καλή σεζόν που πραγματοποιεί σαφώς και έχει δημιουργήσει βλέψεις για τον ίδιο, ωστόσο δεν θέλει να κάνει βιαστικές κινήσεις. Ο διεθνής μέσος έχει θέσει ως προτεραιότητά του να παραμείνει σε καλή κατάσταση, να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και, εφόσον συμφωνήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας, δεν έχει καμία αντίρρηση να παραμείνει στο δυναμικό τους για τα επόμενα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, η σκέψη του δεν βρίσκεται στη μεταγραφή για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η πίεση των Γερμανών
Παράλληλα, όμως, η Μπάγερ Λεβερκούζεν φέρεται αποφασισμένη να δοκιμάσει την… τύχη της και να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την απόκτησή του, πιέζοντας τόσο τον ίδιο τον παίκτη, όσο και τους «ερυθρόλευκους». Άνθρωπος της γερμανικής ομάδας βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και παρακολούθησε τον διεθνή παίκτη στα πρόσφατα παιχνίδια της ομάδας του. Οι Γερμανοί φέρονται να έχουν εντυπωσιαστεί από την παρουσία του πρώην άσου της Καϊζερσλάουτερν και σκοπεύουν το καλοκαίρι να καταθέσουν επίσημη πρόταση για την απόκτησή του. Αξίζει να σημειωθεί πως η χρηματιστηριακή αξία του πρώτου σκόρερ της Super League έχει δεκαπλασιαστεί την τελευταία πενταετία, γεγονός που αναγνωρίζουν οι Γερμανοί, οι οποίοι πάντως πιστεύουν στις ικανότητές του, ενώ θεωρούν τη μεταγραφή του ένα είδος αγωνιστικής και οικονομικής επένδυσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα