Μαζουακού, Κασάμι, Γκάγκο, ή και οι τρεις;

Παϊτίμ Κασάμι, Αρτούρ Μαζουακού, Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο… Τους τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συνδέει ένας κοινός παρονομαστής. Το ενδιαφέρον σημαντικών ευρωπαϊκών συλλόγων για την απόκτησή τους. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του Ολυμπιακού επιχειρεί να μείνει μακριά από σενάρια για ήξεις και… αφίξεις, καθώς, όπως υποστηρίζουν στον Πειραιά, οι αγωνιστικοί στόχοι παραμένουν ανοικτοί και είναι άδικο για τους παίκτες που προσπαθούν να τους πετύχουν, να γίνονται μάρτυρες διαφόρων σεναρίων. Μέσα από το συγκεκριμένο πρίσμα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους. Ωστόσο, το… δίκιο από το… ρεπορτάζ έχει μεγάλη απόσταση! Άλλο η επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ, και άλλο τα «μαγειρέματα» στο παρασκήνιο και οι επαφές που διεξάγονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει την πάγια τακτική επί ημερών του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ομάδα του Πειραιά θα πουλήσει παίκτες και αυτό το καλοκαίρι. Γιατί; Διότι έτσι λειτουργούν όλα τα κλαμπ στην Ευρώπη. Διότι τα έσοδα από τη μετακίνηση των ποδοσφαιριστών είναι πολλά και απαραίτητα. Διότι με αυτόν τον προσοδοφόρο τρόπο, ανανεώνεται το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Διότι το μεταγραφικό αλισβερίσι αυξάνει κατακόρυφα το ενδιαφέρον του κόσμου. Στον Πειραιά δεν είναι διατεθειμένοι να το εγκαταλείψουν και να επιστρέψουν στις εποχές του… ηρωισμού και των «αιώνιων» παικτών που δεν άλλαζαν φανέλα. Δεν συνάδει με την εποχή μας και δεν είναι πρόθυμοι να πάνε κόντρα στο… ρεύμα. Μπορεί να μην επαναληφθεί η περυσινή… καταιγίδα, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν παίκτες που θα αλλάξουν φανέλα, είτε γιατί δεν περιλαμβάνονται στα πλάνα της «ερυθρόλευκης» τεχνικής ηγεσίας, είτε γιατί θα έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον σημαντικών συλλόγων.

Στην τελευταία αυτή κατηγορία ανήκουν τρεις παίκτες. Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα των υποψήφιων για μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι περιλαμβάνονται τα ονόματα των Αρτούρ Μαζουακού, Παϊτίμ Κασάμι και Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο. Ας δούμε τι ισχύει για τον καθένα και ποιες είναι οι προοπτικές που υπάρχουν:

ΑΡΤΟΥΡ ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ

Ο μόλις 21 ετών Γάλλος αριστερός φουλ μπακ ήρθε ως άγνωστος από τη Βαλενσιέν και αποτέλεσε τη μεγάλη ευχάριστη έκπληξη για τους «ερυθρόλευκους». Προέρχεται από την ακαδημία της γαλλικής ομάδας και είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες των «τρικολόρ». Ο Μαζουακού κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση με τις εμφανίσεις του τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και πολύ περισσότερο στο Champions League. Αν και… rookie στον μεγάλο αυτόν θεσμό, παρουσίασε εξαιρετική προσαρμοστικότητα και αντοχή στην πίεση, αλλά και ποιότητα, η οποία είναι… προαπαιτούμενο για την αντιμετώπιση των αντιπάλων του.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε ήδη κρούσεις από ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως οι Μίλαν, Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ, ενώ υπάρχει το… διαχρονικό ενδιαφέρον της γαλλικής Μαρσέιγ, η οποία προσπάθησε να… αρπάξει τον παίκτη από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σκοπό να κρατήσουν τουλάχιστον για έναν χρόνο ακόμη τον Γαλλοκογκολέζο στο δυναμικό τους, και για τον λόγο αυτόν θα του προτείνουν νέο συμβόλαιο με σαφώς καλύτερες οικονομικές απολαβές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μαζουακού θα υπογράψει νέο συμβόλαιο, αλλά η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν θα αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί με μεταγραφή το καλοκαίρι. Σε ανύποπτο χρόνο, στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε δηλώσει πως ο 21χρονος δεν παραχωρείται, αλλά αν έρθει μία πρόταση που θα ανταποκρίνεται στην εκτιμώμενη αξία του, θα εξεταστεί σοβαρά.

ΠΑΪΤΙΜ ΚΑΣΑΜΙ

Ο διεθνής Ελβετός ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2014 από τη Φούλαμ, έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι μόλις 22 ετών και στο φετινό Champions League κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο με τα γκολ που σημείωσε και ιδιαίτερα με εκείνο κόντρα στη Γιουβέντους, στο «Γ. Καραϊσκάκης», όσο και με τη γενικότερη παρουσία του στον θεσμό, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Κασάμι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της ιταλικής Φιορεντίνα και της γερμανικής Σάλκε, οι οποίες παρουσιάζονται έτοιμες να κινηθούν για την απόκτησή του, ενώ στην Αγγλία κυκλοφορεί το σενάριο να υπάρξει πρόταση και από την Τότεναμ. Πιο ζεστή, πάντως, εμφανίζεται η Φιορεντίνα, η οποία αναζητεί τον αντικαταστάτη του Ακουιλάνι. Ο Ολυμπιακός δεν έχει διευκρινίσει επισήμως αν παραχωρείται ο παίκτης ή όχι. Πηγές, ωστόσο, από τον σύλλογο του Πειραιά θεωρούν τον Κασάμι ως το φαβορί για μεταγραφή το καλοκαίρι, λέγοντας πως… κάτι παραπάνω γνωρίζουν!

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΓΚΑΓΚΟ

Ο Ισπανός πορτιέρο αναγεννήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλα τα επίπεδα. Η παρουσία του στον Ολυμπιακό όχι μόνο άνοιξε τον δρόμο για την ενδεχόμενη κλήση του στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας, αλλά προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων ισπανικών συλλόγων. Μία από αυτές είναι η προηγούμενη ομάδα του, η Ατλέτικο Μαδρίτης. Πριν από λίγες εβδομάδες, στην Ισπανία κυκλοφόρησε το όνομα του Ρομπέρτο ανάμεσα στους υποψήφιους αντικαταστάτες τού Ικέρ Κασίγιας, τον οποίο, στην παρούσα φάση, ο Αντσελότι αποφάσισε να κρατήσει στο ρόστερ της «βασίλισσας» μετά και την επιμονή του ιδίου να παραμείνει στην ομάδα και να κλείσει εκεί την πολύχρονη καριέρα του, μετά από αρκετά χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως θέλουν να κρατήσουν τον Ρομπέρτο Γκάγκο και του προσφέρουν νέο συμβόλαιο, με ανεβασμένες αποδοχές και χρονική επέκταση.

Εν κατακλείδι, στον Ολυμπιακό έχουν σκοπό να πουλήσουν παίκτες και το φετινό καλοκαίρι, συνεχίζοντας την τακτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια. Οποιαδήποτε κίνηση όμως θα γίνει συντονισμένα, με πλάνο και αφού έχουν καλυφθεί οι θέσεις των παικτών που θα παραχωρηθούν, ώστε να μην επαναληφθούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν πέρυσι, με την παραχώρηση των Κώστα Μανολά και Αβραάμ Παπαδόπουλου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα