Μαραντόνα: Μη γυρίσετε αν το χάσετε – Μέσι: Τέλος από την Εθνική

Τέσσερις τελικοί, τέσσερις ήττες, ισάριθμες απογοητεύσεις… Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος, ο οποίος μπορεί να συγκριθεί μόνο τους με τους Μαραντόνα και Πελέ, επέλεξε να βάλει τέρμα στη διεθνή του καριέρα με τον πλέον άδοξο τρόπο. Ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ ότι αποσύρεται από την Εθνική Αργεντινής, εκφράζοντας με τον πιο ακραίο τρόπο την απογοήτευσή του από την απώλεια του Copa America, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον ίδιο, μετά το χαμένο πέναλτι επί της Χιλής.

Μόλις πριν λίγα 24ωρα, το τοτέμ του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, ο τεράστιος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, είχε δηλώσει με το χαρακτηριστικό του ύφος: Αν το χάσετε, μην επιστρέψετε στην Αργεντινή». Οι «αλμπισελέστε» δεν τα κατάφεραν, η Χιλή στέφθηκε πρωταθλήτρια και ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα, «ακολουθώντας», κατά μία έννοια, την παρότρυνση του μεγάλου Μαραντόνα.

Πρόκειται για μία οριστική απόφαση; Ενδεχομένως ναι, αλλά όχι επίσημη. Ο Μέσι έκανε δηλώσεις στα διεθνή πρακτορεία, ωστόσο θα πρέπει να ενημερώσει επισήμως και την Ομοσπονδία της χώρας του.

Ήταν μία απόφαση της στιγμής; Όχι. Ο σπουδαίος άσος της Μπαρτσελόνα το σκέφτεται σοβαρά από το 2014, όταν είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και στη συνέχεια θα αποσυρθεί, καθώς ο οργανισμός του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος από τα συνεχή παιχνίδια.

Πιθανότατα, μετά και την τελευταία αυτή απογοήτευση, ο Μέσι να βρήκε την αφορμή. Στα 29 του χρόνια, αυτός ο μεγάλος ποδοσφαιριστής, επιλέγει να αφιερωθεί περισσότερο στην Μπαρτσελόνα και στην οικογένειά του. Με 113 συμμετοχές και 55 γκολ, αλλά χωρίς τίτλο, ο σπουδαίος Αργεντινός άσος αποσύρεται από το διεθνές ποδόσφαιρο, αφήνοντας πίσω του μία πικρή γεύση.

«Είναι τέσσερις τελικοί. Προσπάθησα. Ήταν αυτό που ήθελε περισσότερο από κάθε τι άλλο, αλλά δεν το κατάφερα. Νομίζω ότι τελείωσε. Νομίζω πως είναι το καλύτερο για όλους. Πρώτα απ’ όλα για μένα. Είναι σκληρό, αλλά έχω πάρει την απόφασή μου. Πλέον δεν μπορώ να προσπαθήσω περισσότερο και δεν μπορώ να πάω πίσω», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα.

Μετά τον Μέσι, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική και ο Χαβιέ Μασεράνο, ανοίγοντας, ουσιαστικά, την πόρτα στην πλήρη ανανέωση του υλικού αυτής της ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα