Μα τι ομαδάρες έχουμε;

Πέντε θετικά αποτελέσματα ή έστω μη καταδικαστικά, που να διατηρούν και τις πέντε ομάδες μας εντός πρόκρισης, λίγοι Έλληνες φίλαθλοι θα περίμεναν. Το καλοκαίρι οι ελληνικές ομάδες συνήθως παρουσιάζονται ανέτοιμες και πιασμένες, αλλά αυτή τη φορά κάτι συνέβη και είδαμε πέντε ομάδες με ελάχιστα αμυντικά λάθη. Εντάξει, δύο μόνο γκολ από τους συλλόγους μας δεν αποτελούν ιδιαίτερη παραγωγή, αλλά στο σύνολό τους οι ομάδες τα πήγαν μια χαρά.

Ας ξεκινήσουμε με τον ΠΑΣ Γιάννινα που έφερε το χειρότερο αποτέλεσμα. Τι να πει κανείς για την ομάδα της Ηπείρου που μέσα σε μία εβδομάδα έδωσε δύο υπό πίεση εκτός έδρας παιχνίδια κι ενώ σε όλη του την ιστορία δεν είχε αγωνιστεί ποτέ. Κι ενώ πέρασε στην παράταση την Οντ, πήγε στην Ολλανδία και έπαιξε θαυμάσια, δίχως να μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για την ήττα με 1-0. Αν, μάλιστα, κάνει τη μεγάλη ανατροπή και περάσει, τότε θα μιλάμε για θρίαμβο όχι μόνο του ΠΑΣ, αλλά και της Ελλάδας απέναντι στην Ολλανδία. Ο ΠΑΣ περνάει με οποιαδήποτε νίκη με δύο γκολ διαφορά!

Περνάμε στον Ολυμπιακό. Το 0-0 δεν αρέσει, αλλά ένα καλό. Του δίνει την πρόκριση με οποιαδήποτε ισοπαλία. Στην παγκόσμια ιστορία ποδοσφαίρου υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες που έχουν περάσει μία νοκ-άουτ φάση με δύο ισοπαλίες! Κράτησε, λοιπόν, το μηδέν και έδωσε μισό βαθμό στη χώρα! Σίγουρα βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ακόμη ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση. Περνά με οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ.

Η ΑΕΚ έφερε 0-0 με τη Σεντ Ετιέν και επίσης χάρισε μισό βαθμό στην Ελλάδα. Η εκτός έδρας ισοπαλίες είναι πάντα θετικό αποτέλεσμα, αλλά προφανώς οι Γάλλοι έχουν ελπίδες. Με την κάκιστη παράδοση της ΑΕΚ στη Γαλλία και με την πενταετή της αποχή από την Ευρώπη, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό για την Ένωση κι αν περάσει θα είναι «μαγεία». Η ΑΕΚ περνάει με οποιαδήποτε νίκη.

Ο ΠΑΟΚ πήρε σούπερ αποτέλεσμα στην Ολλανδία, ισοπαλία με γκολ. Το 1-1 έδωσε μισό βαθμό στην Ελλάδα και στέρησε μισό βαθμό από τους Ολλανδούς με τους οποίους κοντραριζόμαστε στην ειδική βαθμολογία. Ο Δικέφαλος περνάει με οποιαδήποτε νίκη και με ισοπαλία 0-0.

Τέλος, ο ΠΑΟ νίκησε 1-0 την ΑΪΚ και χάρισε έναν πόντο στην Ελλάδα (συνολικά πήραμε 2,5 βαθμούς σε σύνολο 5). Πολύ καλό αποτέλεσμα γιατί αναγκάζει την σουηδική ομάδα να ανοιχτεί στη ρεβάνς. Οι «πράσινοι» περνάνε με οποιαδήποτε νίκη ή ισοπαλία και με οποιαδήποτε ήττα με ένα γκολ διαφορά, αρκεί να σκοράρουν!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά χρόνια να εμφανίσει αρκετές ανταγωνιστικές ομάδες σε ομίλους. Ίσως  ήρθε η ώρα να ζήσουμε πάλι τέτοιες στιγμές. Μακάρι!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα