Μετά τον Μπεργκ, ο Αναστασίου!

Νέο συμβόλαιο στον Γιάννη Αναστασίου προτίθεται να προτείνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, επιλέγοντας να ακολουθήσει το μοντέλο του σταθερού προπονητή, στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή από τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ήδη ενημερώσει για τις προθέσεις του τον Έλληνα προπονητή, καθώς πιστεύει στην οξυδέρκειά του και στη χημεία που έχει αναπτυχθεί με την ομάδα του «τριφυλλιού». Οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, μετά τη διευθέτηση του νέου συμβολαίου της ΠΑΕ με τον Μάρκους Μπεργκ, με τον οποίο θα ολοκληρωθεί ο κύκλος αναπροσαρμογών, που ξεκίνησε πριν έναν μήνα.

Ο Γιάννης Αναστασίου θέλει να παραμείνει στον πάγκο του «τριφυλλιού» και θεωρείται δεδομένη η θετική του απάντηση. Πολύ δε περισσότερο, από τη στιγμή που διαπίστωσε και ο ίδιος, πως η διοίκηση του «τριφυλλιού» τον στηρίζει και προσπαθεί να τον ενισχύσει με κάθε τρόπο. Αυτό που επιθυμούν στον Παναθηναϊκό είναι μία σταθερότητα, μέσω ενός πολυετούς πλάνου, το οποίο σκοπεύουν να ακολουθήσουν με θρησκευτική ευλάβεια, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στη διοίκηση. Για τον λόγο αυτό, ο Γιάννης Αλαφούζος επιθυμεί να λαμβάνονται συλλογικά, μέσω Γενικών Συνελεύσεων, οι συγκεκριμένες αποφάσεις, ώστε να τυγχάνουν της συναίνεσης ακόμη και των υποψήφιων διαδόχων του στον προεδρικό θώκο.

Ως πρότυπο λειτουργίας παρουσιάζονται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι οποίες απέδωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Οι Άγγλοι με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κυριολεκτικά αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους, όπως και οι Γερμανοί, με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο τους, γνώρισαν μεγάλες στιγμές και καθιερώθηκαν στην ελίτ του γερμανικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα