Μετράει τα (αντιμνημονιακά) κουκιά

Σε μία προσπάθεια να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρει η κυβέρνηση τους 180 βουλευτές που χρειάζονται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με ανεξάρτητους αλλά και «δυσαρεστημένους» βουλευτές.

Η αρχή για τη σύμπραξη των αντιμνημονιακών δυνάμεων έγινε με τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με την πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη. «Στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, συντάχτηκα ανεπιφύλακτα υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση.  Γι’ αυτό τάσσομαι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας, ισχυρής, προοδευτικής κυβέρνησης,  καθώς η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρας», ανέφερε αμέσως μετά η κα Τζάκρη.

Ανάλογη συνάντηση είχε κάνει προ ημερών ο κ. Τσίπρας και με την πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγιάνα, η οποία έχει δηλώσει ότι αν είχε πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφια δεν θα απαντούσε αρνητικά.

Στην ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται κι άλλες συναντήσεις, τις οποίες θα δούμε να πραγματοποιούνται το αμέσως προσεχές διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα