«Με κρατούσε σφικτά και με βίαζε»: Συγκλονίζει γνωστή ηθοποιός

O ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και «σαρώνει» για τις αρρωστημένες σεξουαλικές τους ορέξεις πολλούς επώνυμους ηθοποιούς και παραγωγούς του Χόλιγουντ, που αναζητούσαν νεαρά κορίτσια με όνειρα στην υποκριτική για να ασκήσουν πάνω τους σκληρές σεξουαλικές παρενοχλήσεις, μέχρι και βιασμούς. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπήκε ο Έντ Γουέστικ, που σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε με κείμενό της στο Facebook η ηθοποιός Κριστίνα Κόεν, την βίασε με τον χειρότερο τρόπο!

«Ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος. Όπως τόσες άλλες γυναίκες, έτσι κι εγώ έχω μια ιστορία σεξουαλικής επίθεσης και ο καταιγισμός από ιστορίες έχει υπάρξει ταυτόχρονα δελεαστικός, αλλά και συναισθηματικά εξουθενωτικός. Το σκεφτόμουν ξανά και ξανά, χωρίς να είμαι σίγουρη για το αν πρέπει να μιλήσω. Κι αν το κάνω, θα με ακούσει κανείς;

Δέχτηκα σεξουαλική επίθεση πριν από τρία χρόνια. Ήταν μια σκοτεινή περίοδος στη ζωή μου. Η μητέρα μου πέθαινε από καρκίνο κι εγώ δεν είχε τη στήριξη ή τον χρόνο να επεξεργαστώ και να αντιμετωπίσω ό,τι μου άφησε ο βιασμός Έθαψα τον πόνο και την ενοχή μου προκειμένου να κάνω χώρο για τα δεινά που έφερε ο θάνατος της μητέρας μου, μόλις τρεις μήνες μετά.

Ακόμα και τώρα παλεύω με συναισθήματα ενοχής. Μια ανησυχία ότι με κάποιο τρόπο φταίω εγώ. Δεν ξέρω καν γιατί νιώθω έτσι. Οι κοινωνικές συνθήκες μας κάνουν να πιστεύουμε ότι πάντα φταίει μια γυναίκα. Ότι η ανικανότητα ενός άντρα να μείνει μακριά από το κορμί μας, είναι με κάποιο τρόπο δικό μας σφάλμα και όχι δικό του;

Έχω ωριμάσει σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια μετά την επίθεση, οπότε με πονάει πολύ αυτό που κάνω τώρα. Να γυρνάω πίσω και να ξαναζώ αυτή τη νύχτα προκειμένου να μοιραστώ λεπτομερώς τα όσα συνέβησαν, μοιάζει σαν βιασμός κατ’ επανάληψη. Το στομάχι μου έχει δεθεί κόμπος και φοβάμαι πολύ που το μοιράζομαι δημόσια, αφού το να τα ξαναβρώ με τον εαυτό μου ήταν μια δύσκολη διαδικασία.

Έβγαινα για λίγο με έναν παραγωγό που είχε φίλο του τον ηθοποιό Ed WestWick. Μαζί του πήγα στο σπίτι του Ed, όπου και τον γνώρισα για πρώτη φορά. Ήθελα να φύγω όταν ο Ed πρότεινε «ας κάνουμε όλοι μαζί σεξ». Ο παραγωγός δεν ήθελε να κάνει τον Ed να νιώσει άβολα και έμεινε. Ο Ed επέμεινε να μείνουμε για βραδινό. Εγώ ήθελα να φύγω και είπα πως ήμουν κουρασμένη κι έτσι μου πρότεινε να ρίξω έναν υπνάκο στο δωμάτιο των καλεσμένων. Ο παραγωγός είπε να μείνουμε για κανένα εικοσάλεπτο να ηρεμήσουν τα πράγματα και θα φεύγαμε μετά.

Πήγα και ξάπλωσα στο δωμάτιο όπου και με πήρε ο ύπνος. Ξύπνησα ξαφνικά νιώθοντας τον Ed πάνω μου και τα δάχτυλά του να μπαίνουν μέσα μου. Του είπα να σταματήσει, αλλά ήταν δυνατός. Τον έσπρωξα όσο δυνατά μπορούσα, αλλά άρπαξε το πρόσωπό μου με τα χέρια του, έτρεμε και μου έλεγε πως ήθελε να με πηδήξει. Είχα παραλύσει. Ήμουν τρομοκρατημένη, δε μπορούσα να μιλήσω ή να κουνηθώ. Με κρατούσε και με βίασε. Ήταν ένας εφιάλτης και οι επόμενες μέρες δεν ήταν καλύτερες.

Ο παραγωγός τα έριξε σε μένα, μου είπε ότι συμμετείχα και δε μπορούσα να πω κάτι γιατί ο Ed θα έλεγε σε διάφορους για μένα και θα με κατέστρεφε και δε θα έκανα τίποτα στον χώρο. Μου έλεγε ότι δε μπορώ να λέω ότι ο Ed «με βίασε» και ότι δε θέλω να είμαι «αυτή η κοπέλα».
Και για πολύ καιρό τον πίστεψα, δεν ήθελα να είμαι ‘αυτή η κοπέλα’.
Τώρα συνειδητοποιώ τους τρόπους με τους οποίους αυτοί οι άντρες κυριαρχούν πάνω στις γυναίκες και πώς αυτή η τακτική χρησιμοποιείται τόσο συχνά στον χώρο μας και φυσικά σε πολλούς άλλους.

Σιχαίνομαι να βλέπω άντρες όπως ο Ed να χαίρουν τέτοιου σεβασμού δημοσίως. Μίλησε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τιμήθηκε ως ένας από τους ‘Ανθρώπους που διαμορφώνουν το Κόσμο’. Πώς τελειώνει αυτό; Άντρες όπως ο Ed χρησιμοποιούν τη φήμη και την δύναμή τους για να βιάσουν και να εκφοβίσουν, αλλά μετά συνεχίζουν να ζουν συλλέγοντας διακρίσεις», ανέφερε στη συγκλονιστική της εξομολόγηση η ηθοποιός.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα