«Μουσικές Αποχρώσεις – Music Shades»

 

Γιώργος Ταμπάκης

Το ντουέτο του Γιώργου Ταμπάκη (7χορδη κιθάρα) και Σταύρου Παργινού (τσέλο) προσκαλεί τον τρομπετίστα Στέλιο Χατζηκαλέα σε μια βραδιά ευρωπαϊκής Jazz μουσικής στο φουαγιέ του Θεάτρου Άλφα.Ιδέα, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 22:00. 

Οι τρεις τους θα παρουσιάσουν συνθέσεις του Ταμπάκη από τα cd  “Inter Mundos”, “ViewPoint”, από το επερχόμενο EP “Sounds & Images”, καθώς και από το (ανέκδοτο) cd του ντουέτου “Drops of Time”.

Το Giorgos Tabakis – Stavros Parginos duet δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2015 και έκτοτε έχει εμφανιστεί σε ιδιαίτερους χώρους και jazz σκηνές της Αθήνας (Αγγλικανική Εκκλησία, Sofar Athens, Jazz point, Beton7 arts, Spiti art bar κ.α.), παίζοντας προσωπικές τους μουσικές συνθέσεις και  αυτοσχεδιασμούς.

Σταύρος Παργινός

Εμπνέονται από την ευρωπαϊκή σκηνή της jazz και δημιουργικής μουσικής και από καλλιτέχνες όπως οι: Egberto Gismonti, Ralph Towner, Oregon και άλλους, όπως επίσης και από κινηματογραφική minimal μουσική.

Τον Δεκέμβρη του 2015 ηχογράφησαν το cd “Drops of Time”, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2017. Περιέχει κομμάτια για solo 7χορδη κιθάρα και για ντουέτο κιθάρας και τσέλου, φλερτάροντας με ποικίλες μουσικές κατευθύνσεις όπως η μοντέρνα τονική και κινηματογραφική μουσική.

Στέλιος Χατζηκαλέας

Ο Στέλιος Χατζηκαλέας (μόνιμος κάτοικος εξωτερικού) έχει στο ενεργητικό του ένα προσωπικό cd με τίτλο “Urban Stories” και έχει συνεργαστεί με πολλούς jazz μουσικούς, συμμετέχοντας σε group και projects, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζει το 2ο cd του.

Το ντουέτο συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον  Χατζηκαλέα, σε ένα –όπως αναμένεται– πολύ ιδιαίτερο live.

Είσοδος: 5 ευρώ με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα