Μουσική χωρίς σύνορα… (ΦΩΤΟ)

Για ακόμη μία φορά κάποιοι μουσικοί καλλιτέχνες έδειξαν ότι με την τέχνη τους μπορούν να καλύψουν χιλιάδες χιλιόμετρα και με τις νότες τους να φέρουν κοντά πολιτισμούς απομακρυσμένων χωρών.

Το Σάββατο το βράδυ, 5 Δεκεμβρίου 2015, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ο συνθέτης Αλέκος Βρετός και το συγκρότημά του συνυπήρξαν στη σκηνή με τον δεξιοτέχνη του πιάνου και συνθέτη Elchin Shirinov από το Αζερμπαϊτζάν σε μια υπέροχη βραδιά Jazz.

Το αποτέλεσμα της συνεύρεσης ήταν ονειρικό. Στην κατάμεστη αίθουσα οι θεατές απόλαυσαν και επευφήμησαν τους καλλιτέχνες, οι οποίοι με τη συνεργασία τους συνέβαλαν στο πάντρεμα της κουλτούρας δύο διαφορετικών λαών.

Για το κοινό όμως που παρακολουθεί τα τελευταία πέντε χρόνια τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, η χθεσινή δεν είναι η πρώτη συνεύρεση καλλιτεχνών από τις δύο χώρες αλλά προηγήθηκαν άλλες με το ίδιο θετικό αποτέλεσμα. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα έχει πολλά κοινά στην κουλτούρα και στον πολιτισμό με τη χώρα του Καυκάσου. Αυτό απέδειξαν οι πολλές συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορες πόλεις της χώρας μας και είχαν ως πρωταγωνιστές θαυμάσιους Αζέρους καλλιτέχνες.

Δεν είναι τυχαίο που το κοινό της χθεσινής συναυλίας ζήτησε να του δοθεί η ευκαιρία να απολαύσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα και άλλες συνευρέσεις μουσικών των δύο χωρών. Βλέπετε λοιπόν ότι ο καλύτερος πρεσβευτής για να γνωρίσουμε μια άλλη χώρα και να τη νοιώσουμε κοντά μας, παρότι απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα, είναι ο πολιτισμός και ο τρόπος που τον υπηρετεί κανείς…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα