Μπέρδεμα με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ

Μπέρδεμα και… αναγκαστική αναμονή, άγνωστο μέχρι τότε, προκάλεσε η απόφαση του ΑΣΕΑΔ να δικαιώσει την ΚΑΕ Ολυμπιακός στην ένσταση που είχε καταθέσει για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Πρωτοβάθμια ο αθλητικός δικαστής της ΕΣΑΚΕ είχε απορρίψει την ένσταση των «ερυθρολεύκων, αλλά η απόφαση του ΑΣΕΑΔ τον  υποχρεώνει να επανεξετάσει την υπόθεση.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ είχε δηλώσει αναρμόδιος και πετούσε το “μπαλάκι” στην διοργανώτρια ΕΟΚ, η οποία με τη σειρά της υποστήριζε ότι η εξέταση της υπόθεσης είναι αρμοδιότητα του αθλητικού δικαστή.

Στις 31 Οκτωβρίου του 2014, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ είχε απορρίψει ως “απαράδεκτη” την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με την οποία οι Πειραιώτες ζητούσαν την υπέρ τους κατακύρωση του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση του αθλητικού δικαστή έλεγε χαρακτηριστικά: “Απορρίπτεται η καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για κατακύρωση υπέρ αυτής, του αγώνα Καλαθοσφαίρισης Κυπέλλου με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 9-10-2014, ως απαράδεκτη”.

Την Παρασκευή (19/12) το πρωί, το ΑΣΕΑΔ “εξαφάνισε” την απόφαση του αθλητικού δικαστή και αποδέχθηκε την προσφυγή των “ερυθρολεύκων”.

Η ανακοίνωση

“Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 101/19-12-2014 απόφασή του, δέχεται την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ» κατά της υπ’ αριθμ. 55/31-10-2014 απόφασης του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ. Απορρίπτει την πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του καθού της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ». Εξαφανίζει την υπ’ αριθμ. 55/31-10-2014 απόφαση του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στον καταθέσαντα”.

Τη δεδομένη στιγμή, ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι βάσει της απόφασης, το ΑΣΕΑΔ δικαιώνει την ΚΑΕ η οποία παίρνει τη θέση του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του θεσμού, ενώ η ΕΟΚ, προς το παρόν, δεν έχει την ίδια ερμηνεία, με συνέπεια να προκαλείται μπέρδεμα.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, η διεξαγωγή του προγραμματισμένου για τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στην Πυλαία μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού τίθεται εν αμφιβόλω.

Ο Δ. Γιαννακόπουλος

Την αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκάλεσε η απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ με γραπτή του δήλωση αφήνει αιχμές για το ΑΣΕΑΔ, αλλά και τη στάση του Ολυμπιακού καταλήγοντας πως «η ουσία είναι πως δεν μπόρεσαν να κερδίσουν ούτε αμούστακα παιδιά».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες πρωτόγνωρων καταστάσεων στο χώρο του μπάσκετ. Άνθρωποι που δεν έχουν πιάσει ποτέ τη μπάλα στα χέρια τους έρχονται και με τις περίεργες (σε σημείο γελοιότητας) αποφάσεις τους, υποτιμούν και υποβαθμίζουν ένα επαγγελματικό άθλημα στο οποίο κάποιοι εξακολουθούν να επενδύουν εκατομμύρια ευρώ. Σε μια περίοδο που το ελληνικό μπάσκετ εξακολουθεί να «αντιστέκεται» στην κατάρρευση που μαστίζει τη χώρα και να μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες με τις συνεχείς επιτυχίες του.

Πριν από λίγο καιρό ελήφθη η απόφαση να επαναληφθεί ο αγώνας Άρης – ΠΑΟΚ αν και ο διαιτητής, δηλαδή ο απόλυτος «άρχοντας» του γηπέδου, αποφάσισε να διακοπεί οριστικά. Μια απόφαση για γέλια και για κλάματα αλλά και μια απόφαση ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

Πάμε και στη σημερινή απόφαση του ΑΣΕΑΔ, να κρίνει ως απαράδεκτη εκείνη του μονομελούς δικαιοδοτικού οργάνου του ΕΣΑΚΕ. Ζήτησε, λέει, το ΑΣΕΑΔ να κριθεί η υπόθεση επί της ουσίας.

Σωστά…

Ουσία είναι ότι βρέθηκα εγώ στο γήπεδο ή ότι ο Μπαρτζώκας, ο Σπανούλης και η παρέα τους δεν μπόρεσαν να κερδίσουν εντός παρκέ ούτε αμούστακα και ανήλικα παιδιά;

Ίδωμεν…».

Έγγραφο από τον Ολυμπιακό

Από την πλευρά της, η ΚΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε έγγραφο στην ΕΟΚ με το οποίο ζητά να ορίσει ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στη Πυλαία τη προσεχή Τρίτη (23/12), μετά τη δικαίωση της ένστασής της στο ΑΣΕΑΔ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα