«Μπουζούριασαν» τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας

«Βόμβα» στα θεμέλια του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας έσκασε την περασμένη Παρασκευή, όταν συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες, αφού προηγουμένως του απήγγειλαν κατηγορίες για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Μετά, λοιπόν, και την τριήμερη ανακριτική διαδικασία, οι δικαστικές αρχές διέταξαν την παραμονή του Σόκρατες υπό κράτηση.

Από την Παρασκευή που ξεκίνησε η διαδικασία, οι παράγοντες του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας παρακολουθούν «παγωμένοι» τις εξελίξεις, καθώς ενόψει των επόμενων εκλογών σταθμίζουν τις πιθανές απώλειές τους, που δεν φαίνεται να είναι αμελητέες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σόκρατες ήταν πρωθυπουργός με το Σοσιαλιστικό Κόμμα μέχρι το 2011 και την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Η έρευνα σε βάρος του κινήθηκε με την υποψία σωρείας σκανδάλων: φορολογικής απάτης, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και κατηγοριών διαφθοράς.

Μαζί με τον Σόκρατες συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα, ανάμεσα στους οποίους και ο προσωπικός του οδηγός, που φέρεται να είχε μεταφέρει μεγάλη ποσότητα μετρητών στο Παρίσι, όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια ο Σόκρατες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα