«Μπροστά στο απόλυτο χάος η Ελλάδα»

 Στο επίκεντρο του ξένου Τύπου βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η σύγκρουση των κ.κ Σαμαρά και Τσίπρα με φόντο την προεδρική εκλογή. Δημοσίευμα του «Business Insider» προειδοποιεί για την κατάσταση στη χώρα μας τονίζοντας πως «η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα πολιτικού χάους», σύμφωνα με την αρθρογράφο του Reuters, Ντίπα Mπάμπιγκτον.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, αρχής γενομένης από την Τετάρτη όπου διεξάγεται η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, ξεκινάει μια «νέα μακρά περίοδος πολιτικού χάους».

Όλα θα εξαρτηθούν αν η χώρα θα οδεύσει σε πρόωρες εκλογές ή θα καταφέρει να εκλέξει νέο Πρόεδρο, όπως θα επιθυμούσε ο Αντώνης Σαμαράς και ο κυβερνητικός συνασπισμός. Όπως σημειώνεται στο άρθρο: «Η κυβέρνηση είναι σίγουρη πως θα αποτύχει στην πρώτη προσπάθεια, καθώς χρειάζονται 200 βουλευτές για να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πόσοι τελικά θα ψηφίσουν ”ναι”, καθώς θα είναι μια ένδειξη για τις επόμενες ψηφοφορίες».

Αυτό μεταφράζεται ως εξής: «Αν η κυβέρνηση λάβει κάτω από 160 ψήφους, αυτό θα σημαίνει πλήρη αποτυχία, ενώ αν λάβει 170 και άνω, θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα για τον Αντώνη Σαμαρά και θα του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει πως θα βρει τους υπόλοιπους στην τρίτη ψηφοφορία”. Αυτό τουλάχιστον σημειώνουν αξιωματούχοι της κυβέρνησης, τους οποίους επικαλείται η αρθρογράφος.

«Οι φόβοι για ένα νέο κεφάλαιο πολιτικής αβεβαιότητας έχουν κάνει τις μετοχές και τα ελληνικά ομόλογα να καταρρεύσουν. Ειδικά από τη στιγμή που ο Σαμαράς ανήγγειλε την πρόωρη εκλογή Προέδρου. Ο Σαμαράς κάνει λόγο για καταστροφική επιστροφή στην κρίση και κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη εάν η κυβέρνησή του πέσει, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί για εκφοβισμό και εκβιασμό έτσι ώστε να κερδίσει ψήφους. Και οι δύο πλευρές προσπαθούν να προσελκύσουν δύο δωδεκάδες βουλευτών που θα κρίνουν την τελική έκβαση της ψηφοφορίας. Παράλληλα, ο Σαμαράς ”κοιτάζει” και προς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ για να κερδίσει κάποιες επιπλέον ψήφους», σημειώνει το άρθρο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα