Καθημερινή ενημέρωση

Νέα επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Υγείας

Νέα σφοδρή επίθεση στο υπουργείο Υγείας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή την αξιολόγηση των δομών του ΕΟΠΥΥ, τη συρρίκνωση δημόσιων νοσοκομείων.

Σε απόφασή της η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για  καταστροφικές πολιτικές που ακολουθεί για την Υγεία το αρμόδιο  υπουργείο, τονίζοντας ότι αυτές οδηγούν σε διάλυση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων, βίαιο διαμελισμό των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων, απολύσεις και διαθεσιμότητα, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο λαό και παράδοση δημόσιων δομών και υγειονομικής περίθαλψης, σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Παράλληλα, εκφράζει τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ και καταδικάζει «τις απειλές, τον εκφοβισμό και τις απεργοσπαστικές τακτικές του υπουργείου και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ».

Ταυτόχρονα δηλώνει την κατηγορηματική της αντίθεση στις διαδικασίες «fast track κλεισίματος των ψυχιατρικών νοσοκομείων, οι οποίες εκτός της πλήρους απορρύθμισης της ψυχιατρικής εφημερίας ιδιαίτερα στην Αττική που καλύπτει και άλλες περιοχές της χώρας, αγνοούν επιδεικτικά ότι στον ευαίσθητο χώρο της Ψυχικής Υγείας, υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος των ασθενών και των οικογενειών τους».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα και κανένα κλείσιμο μονάδας υγείας δεν είναι ανεκτά».

Διαβάστε επίσης