Να σταματήσει να κρύβεται ο Σαμαράς- Αυτοεξετευλίζεται ο Τσίπρας

 Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα εθνικά θέματα και ειδικότερα για το θέμα της Θράκης. Η Κουμουνδούρου στράφηκε κατά της γαλάζιας παράταξης και του Αντώνη Σαμαρά (τόνισε πως «ο πρωθυπουργός να σταματήσει να κρύβεται») σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Νεολαίας Ν.Δ. στη Ροδόπη και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην Αν. Μακεδονία-Θράκη, ενώ η Συγγρού απάντησε κάνοντας λόγο για «δηλητηριώδη παιχνίδια» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «αυτοεξευτελίζεται».

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό με νέα του ανακοίνωση σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Νεολαίας Ν.Δ. στη Ροδόπη και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αν. Μακεδονία-Θράκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ζητά από τον κ. Αντώνη Σαμαρά να «αποσαφηνίσει τις θέσεις του για την Θράκη».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «Αν και έχει περάσει ήδη μία μέρα, η Ν.Δ. δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το αν εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος της Nεολαίας ΝΔ της Ροδόπης ο κ. Χασάν Χασάν, καθώς και το αν παραμένει ακόμα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Αν. Μακεδονία-Θράκη ο κ. Οντέν Μουμίν, αμφότεροι υποστηρικτές του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος DEB.

Στο δε ΠΑΣΟΚ, τι έχουν να πουν για τον βουλευτή τους κ. Χατζηοσμάν που είναι επίτιμος πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος και κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του; Περιμένουμε απαντήσεις.

Ο κ. Σαμαράς οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ., για να συνεχίζει να παίζει αδίστακτα εθνικιστικά παιχνίδια, αλλά είναι ακόμα Πρωθυπουργός της χώρας. Επίσης, ο κ. Σαμαράς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την άποψή του ότι «υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη» όπως έχει αναφέρει παλαιότερα σε εκτενή συνέντευξή του στο περιοδικό ‘Εποπτεία. (Τεύχος 141, Ιανουάριος 1989). Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται».

«Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος»

Με σκληρά λόγια απαντά η Ν.Δ. στην επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του εναντίον του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της Θράκης.

«Το δηλητηριώδες παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ με τα εθνικά θέματα πρέπει επιτέλους να τελειώνει. Οι ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν δηλώσεις του Πρωθυπουργού το 1989 στο Περιοδικό «Εποπτεία» έχουν διαψευστεί, εδώ και δεκαετίες, από το ίδιο το περιοδικό που τις δημοσίευσε, ως δικό τους λάθος. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί, πολλές φορές, σε αυτοεξευτελισμό. Ας το προσέξει αυτό ο κ. Τσίπρας…», τονίζει η Ν.Δ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα