Νεα εποχή για τον ΣΥΡΙΖΑ

Με ποσοστό που ξεπερνάει στο 74% εκλέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας Πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση του 1ου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο Αλ. Τσίπρας λαμβάνει αυτό το ποσοστό επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, εφόσον σε αυτά προσμετρώνται και τα λευκά τα οποία πλησίασαν τα 700.
Η νίκη του Τσίπρα δεν είναι αυτό που αποτελεί την είδηση. Τις εντυπώσεις έκλεψε η Σίσσυ Βωβού που έλαβε 157 ψήφους καταθέτοντας την υποψηφιότητα της για την προεδρία.
Η κα Βωβού προερχόμενη από το φεμινιστικό κίνημα είχε από νωρίς εκφράσει την αντίθεσή της για την εκλογή προέδρο και προέτασε την λύση της τριμερούς επιτροπής όπως περίπου γίνεται στο Ευρωπαϊκό κόμμα της Αριστεράς. Φυσικά και η πρότασή της καταψηφίστηκε αλλά εκείνη το πήγε μέχρι τέλους καταγράφοντας μια δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του κόμματος.
Από την άλλη, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ο οποίος φέρεται να ανήκει στην ομάδα του Μανώλη Γλέζου μάλλον κατέβηκε για την τιμή των όπλων συγκεντρώνοντας μόλις 22 ψήφους.

Οσον τώρα αφορά τις εσωκομματικές ισορροπίες μπορεί η προτάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας να καταψηφίστηκαν, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όμως βγήκε πιο ενισχυμένος από το συνέδριο.
Το τελικό αποτέλεσμα με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης στο 100% έδωσε 30,1 % στην τάση που εκπροσωπεί ο κ. Λαφαζάνης.
Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων η Αριστερή Πλατφόρμα αυξάνει σημαντικά τη δύναμή της εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τη Συνδιάσκεψη του Νοεμβρίου.
Να σημειωθεί πως υπάρχει και ένα ποσοστό που είναι άκυρα (άρα δεν προσμετρώνται) με μουντζούρες ή μηνύματα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα