«Νεκρώνει» η Αθήνα για τον Τελικό!

Το ερχόμενο Σάββατο (26/4) δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα για την πόλη της Αθήνας, καθώς διεξάγεται ο τελικός κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, γεγονός που θα επιφέρει αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητα των κατοίκων της πρωτεύουσας!

Η Αστυνομία έχει καταστρώσει ένα ειδικό σχέδιο, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να συναντηθούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, καθώς και οπαδοί τρίτων ομάδων, οι οποίοι ενδέχεται να δράσουν, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα στην Τούμπα.

Πρώτα απ’ όλα, αποφασίστηκε να μην συγκεντρωθούν οι οπαδοί του «Δικέφαλου του Βορρά» στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στην πλατεία Ομονοίας. Δεύτερον, αποφασίστηκε να… σφραγιστεί ο σύνδεσμος φιλάθλων ΠΑΟΚ στην Αθήνα, από το βράδυ της Παρασκευής. Τρίτον, απαγορεύθηκε η συγκέντρωση οπαδών σε όλες τις περιοχές της πρωτεύουσας, ώστε να μην υπάρξει μαζική εκδήλωση φαινομένων.

Το ερώτημα που τίθεται, βέβαια, είναι που θα «στρατοπεδεύσουν» οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα εκείνοι που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα με τα 250 περίπου πούλμαν και τον ακαθόριστο αριθμό ΙΧ; Ένα σενάριο που εξετάζεται, είναι να παραμείνουν εκτός πόλης! Όμως το συγκεκριμένοι συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα τον εκνευρισμό των οπαδών του ΠΑΟΚ, ενώ θα εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος επίθεσης από οπαδούς άλλων ομάδων. Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται, είναι να μεταφερθούν οι οπαδοί απευθείας στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, να περάσουν τον απαραίτητο σωματικό έλεγχο και να τοποθετηθούν στις εξέδρες που τους αντιστοιχούν.

Επίσης, θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου περιμετρικά του ΟΑΚΑ. Κανείς δεν θα μπορεί να προσεγγίσει το γήπεδο, αν δεν επιδεικνύει το εισιτήριό του, ή τη διαπίστευσή του. Στα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, περιλαμβάνεται και η παρουσία ειδικών σκύλων, οι οποίοι θα βοηθούν στον έλεγχο των οπαδών, ενώ θα τεθούν σε λειτουργία όλες οι κάμερες στις εξέδρες, καταγράφοντας κάθε υπεύθυνο για έκτροπα ή καταστροφές.

Τέλος, στο γήπεδο θα βρίσκονται τρεις εισαγγελείς και συγκεκριμένα ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Ακριτίδη και τους αθλητικούς εισαγγελείς κ. Κορέα και κ. Λακαφώση, ενώ το ελικόπτερο της Αστυνομίας θα πετάει συνεχώς πάνω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενημερώνοντας για ότι συμβαίνει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα