Νοσοκομείο που σε… ταξιδεύει

 Ένα πρωτότυπο εντυπωσιακό νοσοκομείο που θα μοιάζει με γιγαντιαίο ιστιοπλοϊκό θα κατασκευαστεί σε περίπου ένα χρόνο στη Τυνησία. Ο Ρώσος αρχιτέκτονας Vasily Klyukin, έχει έτοιμο ένα  πρωτοποριακό σχέδιο που για όσους είναι λάτρεις της θάλασσας θα το εκτιμήσουν.

Ο αρχιτέκτονας το περιγράφει ως το «πιο ευχάριστο νοσοκομείο στο κόσμο», θα είναι «περισσότερο σαν να μετέχεις σε κρουαζιέρα από το να κάνεις μια επίσκεψη σε νοσοκομείο».

Σαν ένα τεράστιο ιστιοφόρο το νοσοκομείο έχει ως σκοπό να μεταφέρει τους ασθενείς σε έναν και μόνο προορισμό: Αυτόν της απόλυτης υγείας και ίασης. «Οι άρρωστοι δεν πρέπει να αισθάνονται φόβο για τις θεραπείες και σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο η διαμόρφωση και ο σχεδιασμός του χώρου μέσα στον οποίο βρίσκονται για να τις κάνουν», συμπληρώνει ο δημιουργός.

 

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Vasily Klyukin 38 ετών, μέχρι σήμερα σχεδίαζε γιοτ, τώρα για πρώτη φορά σχεδίασε το νοσοκομείο για τη «Νέα Οικονομική Πόλη» που κατασκευάζουν οι αρχές της Τυνησίας στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στην πόλη Enfidha. Το νοσοκομείο έχει το σχήμα τεράστιου ιστιοφόρου, θα είναι κτισμένο πάνω σε τεχνητή λίμνη και θα αποτελείται από τέσσερις ουρανοξύστες.

Ο ίδιος ο σχεδιαστής του τονίζει ότι εμπνεύστηκε να σχεδιάσει το νοσοκομείο σε σχέδιο ιστιοφόρου, για να δημιουργείται στους ασθενείς η αίσθηση ότι βρίσκονται σε έναν ευχάριστο χώρο διακοπών, παρά σε νοσοκομείο. Ο 38χρονος Ρώσος επιχειρηματίας υποστήριξε ότι έχει προσωπική άποψη για τα νοσοκομεία, αφού τον τελευταίο καιρό τα επισκέπτεται συχνά, λόγω των εξετάσεων που κάνει, ενόψει του ταξιδιού του στο διάστημα με την «Virgin  Galactic», τον επόμενο χρόνο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα