«Ξαφνικό» μιντιακό ενδιαφέρον για τον Β. Μητρόπουλο!

Στο ξεκίνημα της εβδομάδας υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία ενέπλεκαν τον εκδότη της εφημερίδας «Η Άποψη» σε δήθεν ενέργειες για την έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, σε συνεργασία με τον γνωστό επιχειρηματία και παράγοντα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη!

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι το ξαφνικό ενδιαφέρον που προέκυψε για τον Βίκτωρα Μητρόπουλο δεν προήλθε από κάποια δημόσια τοποθέτησή του, ή ενέργεια, ή δήλωση. Το πρώτο δημοσίευμα, από το οποίο ξεκίνησε ο «θόρυβος», ήταν στην εφημερίδα «Goal», με τον τίτλο: «Το σχέδιο ανατροπής της ΕΠΟ, μέσω Ειρηνοδικείου, από τους Μελισσανίδη- Μητρόπουλο».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δημοσιοποίησε την αντίδρασή του μέσω της εφημερίδας «LiveSport», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω ιδέα, δεν ισχύουν αυτές οι αηδίες»!

Ο δε Βίκτωρας Μητρόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία απέστειλε σε όλα τα ΜΜΕ, σε ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο, με την οποία διέψευσε τα σενάρια, τονίζοντας ότι:

«Ως φίλαθλος αλλά και ως άτομο που έχει ζήσει από κοντά τις καταστάσεις στην τότε Super League (ΕΠΑΕ) και στην ΕΠΟ, είμαι κι εγώ ένας από τους πολλούς που θέλουν να δώσουν ένα τέλος στην υπάρχουσα κατάσταση, και στο πολύ θολό τοπίο του ποδοσφαίρου.

Για τον σκοπό αυτό, χρειάζεται η επιστράτευση ανθρώπων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο και που δεν αμφισβητούνται οι προθέσεις τους για “καθαρό” ποδόσφαιρο. Ακόμη χρειάζεται όλες οι ενέργειες να γίνουν με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, και χωρίς υπογραφές “γραμματίων”, που κάποτε θα πρέπει να εξοφλήσουν σε μεγαλοπαράγοντες και μεγαλοϊδιοκτήτες».

Σειρά είχε ο «Πρωταθλητής»

Αμέσως μετά, ακολούθησε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», το οποίο, σε σχόλιoστη στήλη «Ο Κύριος Πρόεδρος», αναφέρθηκε στην όλη υπόθεση, γράφοντας χαρακτηριστικά… «κοίτα ποιοι μιλάνε», εμπλέκοντας και πάλι τον εκδότης της εφημερίδας «A», Βίκτωρα Μητρόπουλο, ο οποίος δεν είχε μιλήσει πουθενά και σε κανέναν για το συγκεκριμένο θέμα. Η απάντηση του Βίκτωρα Μητρόπουλου προς τον Διευθυντή και Εκδότη του «Πρωταθλητή», Σωτήρη Πουλόπουλο, δόθηκε με την εξής επιστολή:

«Αγαπητέ Σωτήρη,

Με έκπληξη διάβασα την Τετάρτη, 13/5, στη στήλη “Ο Κύριος Πρόεδρος” σχόλιο με τίτλο “Κοίτα ποιοι μιλάνε”, που εμπλέκει το όνομά μου με τα ονόματα των κ.κ. Δημ. Μελισσανίδη, Αχ. Μπέου και Νικ. Πατέρα. Κατ’ αρχάς, ο τίτλος του σχολίου σίγουρα δεν μπορεί να αφορά εμένα, γιατί παρ’ ότι δεν “μίλησα” –όπως εσφαλμένα αναγράφεται στο περιεχόμενο του σχολίου– αν το αποφασίσω έχω κάθε δικαίωμα ηθικό και δεοντολογικό να μιλήσω για όλους και για όλα, για τους εξής λόγους:

Επί μία δεκαπενταετία, με εκατοντάδες εμπλεκόμενους σε υπό διερεύνηση συμμετοχή τους σε σκοτεινές υποθέσεις του ποδοσφαίρου, με χιλιάδες υποκλοπείσες συνομιλίες –νομίμως ή μη–, με επίσης χιλιάδες μαρτυρικές καταθέσεις στις σχηματισθείσες δικογραφίες, και τέλος με περίπου δύο εκατοντάδες διωκόμενους ή κατηγορούμενους, ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγινε έστω η παραμικρή μνεία στο όνομά μου.

Κατά τη θητεία μου ως πρόεδρος της ΕΠΑΕ από το 1999 έως το 2001 και ως αντιπρόεδρος από το 2005 έως το 2006, περίπου 30 γήπεδα σε όλη την Ελλάδα αναμορφώθηκαν χωρίς καμία κρατική βοήθεια.

Κατά συνέπεια, έχω δικαίωμα να ομιλώ και βεβαίως κανένας εκπρόσωπος ΜΜΕ δεν έχει το ηθικό και δεοντολογικό δικαίωμα να μου υποδεικνύει αν θα μιλήσω ή όχι για το ποδόσφαιρο. Μπορεί κάλλιστα να διαφωνεί μαζί μου, αλλά μέχρι εκεί.

Εν προκειμένω όμως ο τίτλος και το περιεχόμενο του σχολίου απέχουν από την πραγματικότητα, αφού εγώ δεν μίλησα. Απάντησα σε δημοσίευμα άλλης εφημερίδας, που ενέπλεξε το όνομά μου με το όνομα του κ. Δ. Μελισσανίδη, αναφέροντας ότι από κοινού προσπαθούμε να κηρύξουμε έκπτωτη τη διοίκηση της ΕΠΟ, γεγονός αναληθές.

Με τον κ. Δ. Μελισσανίδη έχω να συνομιλήσω περίπου 17 έτη, και η τότε επαφή μας δεν ήταν και η καλύτερη. Όσον αφορά τον κ. Αχ. Μπέο, ουδέποτε από το 2009 και μετά συνομίλησα μαζί του, απλώς σεβόμενος την περιπέτειά του με εντολή μου οι συντάκτες της εφημερίδας που εκδίδω ουδέποτε ασχολήθηκαν μαζί του.

Όσον αφορά τον κ. Ν. Πατέρα, φίλο μου από τα παιδικά του χρόνια –όταν ο αείμνηστος πατέρας του, Διαμαντής, τον έφερνε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας– βεβαίως και έχω φιλικές σχέσεις και επαφές. Η σχέση μας είναι σχέση επιπέδου και ουδέποτε έχουν παρεισφρήσει σε αυτήν παραποδοσφαιρικές καταστάσεις. Μάλιστα, σε κάποιες περιόδους έντασης, για θέματα που δεν είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο, καλοπροαίρετα προσπάθησα να εξομαλύνω τα πράγματα, ώστε να μην έχουν συνέχεια.

Με τα παραπάνω εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τόσο το περιεχόμενο όσο και ο τίτλος του σχολίου δεν είναι δυνατόν να με αφορούν, και πιστεύω ότι επιβάλλεται η δημοσιοποίηση των παραπάνω απόψεών μου στην εφημερίδα που εκδίδεις.

Με εκτίμηση

ΒΙΚΤΩΡ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ».

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Το σίγουρο είναι ότι η τοποθέτηση μέσω της εφημερίδας που εκδίδει ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, ότι αυτή η ΕΠΟ επιβάλλεται να αλλάξει, προκειμένου να αποκτήσει αξιοπιστία το ποδόσφαιρο και να καμφθεί η καχυποψία, έχει προεξοφληθεί από ορισμένους ότι κάτι πρόκειται να γίνει, αόριστο, και με επικοινωνιακές κινήσεις θέλουν να σηματοδοτήσουν, είτε προς την κυβέρνηση, είτε προς άλλους, γενικώς και αορίστως, ότι είναι και αυτοί σε… θέση εκκίνησης! Καλή επιτυχία παιδιά…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα