Ξεπέρασε το 1 δις ευρώ η μεταγραφική ενίσχυση των Άγγλων

Η Premier League… έσκισε τα… μνημόνια και σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή λιτότητας που επιβάλλεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έσπασε όλα τα… κοντέρ, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε επίπεδο μεταγραφών!

Οι αγγλικές ομάδες υπερέβησαν το… ψυχολογικό – και όχι μόνο – φράγμα του ενός δις ευρώ, ενισχύοντας το δυναμικό των ομάδων τους με ότι καλύτερο κυκλοφορούσε ανά τον κόσμο. Το φετινό καλοκαίρι, οι σύλλογοι της Premier League δαπάνησαν σχεδόν 250 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από την περυσινή σεζόν, η οποία είχε καταγράψει ρεκόρ κατά 164 εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξόδεψε περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η μεταγραφή του Άνχελ Ντι Μαρία, η οποία έφτασε στα 75 εκατομμύρια, αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για αγγλικές ομάδες. Οι άνθρωποι της αγγλικής λίγκας εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από την έκρηξη ανάπτυξης που παρουσιάζει το πρωτάθλημα. Η συνεχιζόμενη αύξηση των δαπανών, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση των εσόδων, αποδεικνύει πως τελικά, η πολιτική λιτότητας δεν προσφέρει το απαιτούμενο αποτέλεσμα και πως μόνο με επενδύσεις και ανάπτυξη επιτυγχάνεται η εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα