Ξύλο και πάλι ξύλο στη Νέα Σμύρνη

Μερικές αθλητικές δραστηριότητες υπάρχουν στο πρόγραμμα, φαίνεται, μόνο ως προκάλυμμα επεισοδίων μεταξύ της κοινότητας των χούλιγκαν. Εδώ έφτασαν στη Λευκάδα και τα έκαναν λαμπόγυαλο, θα είχαν πρόβλημα να πεταχτούν στη Νέα Σμύρνη;

Με αφορμή τον αγώνα μπάσκετ γυναικών μεταξύ του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού, περίπου 100 οπαδοί των φιλοξενούμενων πήγαν από νωρίς στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης και εκμεταλλευόμενοι την απουσία αστυνομικών δυνάμεων δημιούργησαν εντάσεις, κυνηγώντας μεμονωμένους «κυανέρυθρους» φιλάθλους που έφταναν στο κλειστό. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση όταν πλησίασε η ώρα έναρξης του αγώνα και οι εξαγριωμένοι και πληροφορημένοι, πλέον, οπαδοί των γηπεδούχων έφτασαν μαζικά στο γήπεδο, συνεχίζοντας και αυξάνοντας την ένταση με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε, τότε, να αποχωρήσουν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί και έτσι έγινε το «σώσε» στους γύρω δρόμους, με πολλούς τραυματίες να μεταφέρονται για πρώτες βοήθειες.

Άλλο ένα συμβάν παραβίασης της… κοινωνικής ειρήνης που ποτέ δεν επιτεύχθηκε, ούτε επί Κοντονή, ούτε επί Βασιλειάδη και απ’ ότι φαίνεται θα επιτευχθεί επί… κανενός. Το φαινόμενο, φυσικά, δεν είναι αθλητικό, απλά εφάπτεται του αθλητισμού και τον παραβιάζει βάναυσα. Το μαχητικό αθλητικό ιδεώδες δηλητηριάζεται από πράξεις ανεγκέφαλων, ψυχικά διαταραγμένων, ουσιομανών και επικίνδυνων χούλιγκαν. Νισάφι!

Η ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. μετά τα επεισόδια ήταν άμεση, αλλά από λόγια άλλο τίποτα:

«Ο Yφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ενημερώθηκε άμεσα για τα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα στο παιχνίδι Πανιώνιος- Ολυμπιακός για την Α1 μπάσκετ των γυναικών και μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αστυνομικές αρχές, ώστε να έχει απόλυτη εικόνα για το τι έχει συμβεί μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Τέτοια περιστατικά βίας δεν αρμόζουν στο πνεύμα του αθλητισμού και η Κυβέρνηση έχει εκφράσει πολλάκις, μέσω της Αθλητικής Ηγεσίας της χώρας, την κατηγορηματική πρόθεσή της να πατάξει τις πηγές από τις οποίες εκπορεύεται. Ο κ. Βασιλειάδης θα ζητήσει τις εκθέσεις της Αστυνομίας, καθώς και των αρμόδιων για την τέλεση του αγώνα φορέων, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα με απόλυτη αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα