Οι διαιτητές έχουν… κύρος!

Πλάκα είχαν οι ορισμοί των διαιτητών της έκτης αγωνιστικής της Super League. Οι διαφωνίες των κυρίων Γκρούτση και Σαραϊδάρη κατέληξαν στον επιδιαιτητή του ισπανικού μοντέλου εν Ελλάδι, του Κύρου Βασάρα, ο οποίος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να δημιουργήσει εντυπώσεις λίγες μέρες πριν από το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Κατ΄αρχήν, όρισε στο κυριακάτικο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ τον κατά τεκμήριο κορυφαίο Έλληνα διαιτητή, τον Τάσο Σιδηρόπουλο, ο οποίος διαιτήτευσε και τον πρόσφατο τελικό του κυπέλλου από τον οποίο έφυγε… απαρατήρητος. Βοηθοί του θα είναι ο Δαμιανός Ευθυμιάδης και ο Λάζαρος Δημητριάδης. Τέταρτος διαιτητής επιλέχθηκε ο Σταύρος Μάνταλος.

Τι άλλο, όμως, έκανε ο Κύρος Βασάρας; Όρισε δύο ακόμη διαιτητές, τους Ανδρέα Παππά και Μιχάκη Βοσκάκη, που κάποιες ΠΑΕ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν θέλουν να τους βλέπουν. Οι δυο τους δεν θα «σφυρίξουν», παρά μόνο θα είναι τέταρτοι, αλλά όσο να’ ναι θα ενεργοποιηθούν ξανά και αυτό έχει τη σημασία του. Μην ξεχνάμε ότι ο Παππάς είναι ο διαιτητής που εκτέθηκε περισσότερο από τον καθένα πέρσι με τις διαφορετικές αποφάσεις του στα παιχνίδι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ.

Τι θα κάνουν τώρα όλοι αυτοί οι παράγοντες που έχουν απειλήσει ακόμη και με αποχώρηση; Θα ειδοποιήσουν τον κύριο Κοντονή; Θα συνεχίσουν να μετέχουν στο πρωτάθλημα βγάζοντας απλά ανακοινώσεις; Ο ΠΑΟΚ, πάντως, δεν άργησε να αντιδράσει για τον ορισμό του κυρίου Παππά.

Μέχρι στιγμής στις τρεις αγωνιστικές δεν έχει γίνει κάποιο έγκλημα, θα λέγαμε πως διατηρούνται κάποιες ισορροπίες. Ναι μεν γκρίνιαξε για ένα οφ σάιντ ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο Μπεργκ έπεσε εύκολα στην πρεμιέρα για να πάρει το πέναλτι. Ψάχνεις ψήλους στα άχυρα αν θες να βγάλεις οφ σάιντ το γκολ του Μπακασέτα στη Βέροια, ενώ έχει πάρει και χειρότερα πέναλτι ο Ολυμπιακός από αυτό του Καυτανζογλείου. Δεν υπάρχει λόγος για υστερίες, ενώ ο Κύρος Βασάρας δικαιωματικά πλασάρει σιγά-σιγά όλους τους διαιτητές των πινάκων, ορμώμενος από το σχετικό 50-50 μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα που ενδεχομένως και να του πιστώνεται.

Αν το πράγμα στραβώσει στη συνέχεια ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά, αλλά για την ώρα ο Κύρος Βασάρας συνεχίζει τη δουλειά του, χρησιμοποιώντας αργά, αλλά σταθερά, τους «ενοχλητικούς» διαιτητές. Όσο έχει στα χέρια του τις τελικές αποφάσεις, κι αφού το μοντέλο δείχνει να λειτουργεί, δεν μπορεί κανείς να του το απαγορέψει. Πάντως, κρίνεται αγωνιστική με αγωνιστική, αυτό είναι σίγουρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα