Οι ιερείς αποφάσισαν συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία

Ρήγμα στην Ελλαδική Εκκλησία για Σκοπιανό αφού οι κληρικοί αποφάσισαν συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία και καλούν τον λαό να συμμετάσχει. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα και συζήτησε, όπως αναφέρει, το μείζον Εθνικό θέμα της Μακεδονίας, αποφασίζοντας ότι «θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος κατά την συνεδρία της 22ας Ιανουαρίου 2018 ασχολήθηκε και με το μείζον Εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Κατόπιν διαλογικής συζητήσεως και εκτενούς αναφοράς για το ρόλο των Κληρικών παντός βαθμού στους αγώνες για τα δίκαια και την Ελευθερία της Μακεδονίας και γενικότερα όλου του Έθνους, το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ταυτίζεται απόλυτα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της οποίας ξεκάθαρα απορρίπτεται το να δοθεί το όνομα Μακεδονία η παράγωγα αυτού για την ονομασία των Σκοπίων.

Ταυτόχρονα όμως ενστερνιζόμενο και αφουγκραζόμενο τη βούληση του Ελληνικού Λαού η οποία εκφράστηκε αυθόρμητα και παλλαϊκά στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη δηλώνει πως θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού.

Ο Εφημέριος, ο απλός παπάς, ο οποίος είναι απόλυτα συνυφασμένος με τις ανάγκες του ποιμνίου του και καθημερινώς είναι δίπλα στις χαρές και τις λύπες των ενοριτών του, δεν είναι δυνατόν αυτήν την κρίσιμη στιγμή που ο Λαός ξεχύθηκε αυθόρμητα για να εκφράσει την γνώμη του και την διαμαρτυρία του για αυτό το μεγάλο Εθνικό πρόβλημα να μην τον στηρίζει και να στέκεται αποκομμένος και μακριά από τους δίκαιους αγώνες των πνευματικών του τέκνων.

Για το διοικητικό συμβούλιο υπογράφουν την ανακοίνωση ο πρόεδρος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής και γενικός γραμματέας πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χρηστίδης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα