Οι «μνηστήρες» της Εθνικής Ελλάδος!

Στην τελική επιλογή ανάμεσα σε έξι υποψήφιους αναμένεται να καταλήξει το αμέσως επόμενο διάστημα η διοίκηση της ΕΠΟ, ολοκληρώνοντας τη φάση της βολιδοσκόπησης προθέσεων για την πρόσληψη του νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική ομάδα.

Ο Γιώργος Καραγκούνης έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις επαφές του, καθώς απομένει η συνάντησή του με τον τελευταίο υποψήφιο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος γνωρίζει σαφώς την ελληνική πραγματικότητα, ενώ διαθέτει και εμπειρία από εθνικές ομάδες, με τη θητεία του στον πάγκο της γενέτειράς του, Γεωργίας.

Ο άλλοτε «τυπάρας» της Εθνικής και νυν τεχνικός διευθυντής, έχει ξεχωρίσει έξι περιπτώσεις. Τρεις από την ελληνική αγορά και τρεις από την… ελληνική και πάλι, αλλά με εξωτερικές… καταβολές! Οι Έλληνες υποψήφιοι είναι οι Τάκης Λεμονής, Γιώργος Δώνης και Άγγελος Αναστασιάδης. Οι τρεις «εξωτερικοί» είναι οι Σέρχιο Μαρκαριάν, Μίτσελ Γκονζάλεθ και Τιμούρ Κετσπάγια.

Η κάθε περίπτωση έχει τις δικές της ιδιομορφίες. Οικονομικό θέμα δεν τίθεται, καθώς το διαθέσιμο μπάτζετ της ΕΠΟ υπερκαλύπτει το βαλάντιο όλων. Η πιο ακριβή προοπτική είναι αυτή του Μίτσελ Γκονζάλεθ, ο οποίος πάντως συγκεντρώνει και τις λιγότερες πιθανότητες, καθώς ο ίδιος δεν φέρεται διατεθειμένος να επιστρέψει τόσο σύντομα στην Ελλάδα, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αν και κατά πόσο θα γινόταν «αποδεκτή» από τον Ολυμπιακό, μία ενδεχόμενη απόφασή του να αναλάβει την Εθνική ομάδα.

Ο Γιώργος Καραγκούνης θα έχει συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, προκειμένου να του εκθέσει τα δεδομένα για κάθε περίπτωση, να αξιολογηθούν και να δοθούν προτεραιότητες και κατευθύνσεις. Εικάζεται πως το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής θα έχει λήξει το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, ώστε να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τα παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα τον Μάρτιο, για τα προκριματικά του EURO 2016. Παιχνίδια εξαιρετικά κρίσιμα, καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, εκτός της νίκης, η Εθνική τίθεται εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης οριστικά και… αμετάκλητα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα