Ολλανδός… πρίγκιπας για την ΑΕΚ

 

Όταν το 1988 η ΑΕΚ ζήτησε από το «αστέρι» του Αμβούργου, τον 30χρονο Μίροσλαβ Οκόνσκι, να εγκαταλείψει την Μπουντεσλίγκα και να βοηθήσει στην επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Ελλάδας, αυτός το έκανε και οδήγησε την Ένωση στα αστέρια.

Σήμερα, 27 χρόνια αργότερα, η ελληνική ομάδα θέλει και πάλι το «αστέρι» του Αμβούργου, τον Ολλανδό Ράφαλ Φαν ντερ Φάαρτ! Οι εποχές είναι διαφορετικές, η συγκεκριμένη γερμανική ομάδα δεν πρωταγωνιστεί, αλλά παραπαίει, αλλά η ΑΕΚ βρίσκεται και πάλι σε «εποχή-αφετηρία» και η ιστορία δεν αποκλείεται να επαναληφθεί!

Ο Φαν ντερ Φάαρτ, στα 32 του, δεν είναι πια ο παίκτης φόβος και τρόμος έξω από την αντίπαλη περιοχή, αυτός που κάποτε δεν ήξερες αν θα σουτάρει, αν θα πασάρει, αν θα «μπουκάρει» ή αν θα κάνει το απρόβλεπτο με την μπάλα στα πόδια (ή χωρίς). Παραμένει, ωστόσο, παίκτης υψηλότατου επιπέδου, αγωνιζόμενος σε μία μέτρια ομάδα σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα και με εμπειρίες επιπέδου Ρεάλ. Στον Άγιαξ έβγαλε μάτια στο ξεκίνημα της καριέρα τους, στην κλασική ηλικία που ξεπετάγονται οι Ολλανδοί ποδοσφαιριστές (17-22). Στην πρώτη του θητεία στην Μπουντεσλίγκα ήταν απλά εκπληκτικός σε Γερμανία και Ευρώπη και αυτή η τριετία του έδωσε το εισιτήριο για τη μεταγραφή στη Ρεάλ, όπου σε δύο χρόνια πήρε 73 συμμετοχές (12 γκολ και αρκετές ασίστ).

Στην Τότεναμ τα πήγε επίσης θαυμάσια, ενώ στο προβληματικό Αμβούργο του σήμερα, οι ενέργειές του είναι πιο περιορισμένες, αλλά σαφώς παραμένει κομμάτι του παιχνιδιού. Ακόμη κι αν απλά συνεχίσει από εκεί που φαίνεται να σταματά στη Γερμανία, πρόκειται για μία μεταγραφή που θα δώσει ώθηση στην, στο σημείο ακριβώς που ψάχνει παίκτη!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα