Ομόφωνο «ναι» από το ΠΑΣΟΚ

Με τον αέρα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση που το ΠΑΣΟΚ προωθεί ως δική του παρέμβαση, οι βουλευτές του κόμματος εμφανίζονται έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος του πολυνομοσχεδίου μετά και τις σχετικές διορθώσεις.

Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν υπέρ του ότι δεν θα υπάρξουν πράσινες διαρροές με αποτέλεσμα και ο ίδιος ο Βαγγέλης Βενιζέλος να εμφανίζεται ως ο νικητής αυτής της μάχης. Πόσο δε μάλλον όταν την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι για βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι εκφράζουν ενστάσεις αναφορικά με κάποιες τροπολογίες του πολυνομοσχεδίου.

Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία να αναδείξει τον ρόλο του κόμματος τους στην μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Σε δηλώσεις του σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στο ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση, οι συντονισμένες προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς. Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται έτσι.
Η μείωση του ΦΠΑ στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλη την αγορά, σε όλη την οικονομία, σε όλα τα νοικοκυριά.
Βεβαίως, πρέπει να περάσει στην κατανάλωση και πρέπει να ενισχύσει τη φορολογική μας συνείδηση, την έντιμη συμπεριφορά όλων μας, μεταξύ μας και στη σχέση μας με το κράτος. Γιατί μόνον έτσι και το κράτος μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει έντιμο απέναντι στους πολίτες. Γιατί έχουμε και εδώ πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Τι σημαίνει αυτό ως πρώτη κίνηση; Την παραδοχή των θεσμικών μας εταίρων και της τρόικας πως η μάχη δίνεται στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας, της ανάπτυξης. Πρέπει να αυξήσουμε τον παρονομαστή του κλάσματος. Μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο ζήτημα  της χώρας, της κοινωνίας,  που είναι η ανεργία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα