«Ο θρύλος Ντομίνγκες κατέκτησε την Ελλάδα!»

Μεγάλο αφιέρωμα στον Αλεχάντρο Νομίνγκες φιλοξενεί η ρωσική ιστοσελίδα business-gazeta.ru.

«Ο θρύλος της Ρούμπιν, Ντομίνγκες, κατέκτησε την Ελλάδα!», είναι ο τίτλος του αφιερώματος στον Αργεντινό άσο και αναφέρεται στον καθοριστικό ρόλο που έχει ο παίκτης στον Ολυμπιακό, έχοντας εξελιχθεί σε ίνδαλμα για τους οπαδούς του.

«Το στιλ του Ολυμπιακού μοιάζει με εκείνο της Ρούμπιν του Μπερντίγιεβ», τονίζεται χαρακτηριστικά, «και αυτός είναι ένας από τους λόγους που “ανθίζει” ο Τσόρι. Το γκολ του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους στο “Καραϊσκάκη” μοιάζει με εκείνο της Ρούμπιν στην Βαρκελώνη. Και στα δύο γκολ καθοριστικό ρόλο είχε ο Αργεντινός.

Ο Ντομίνγκες έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη των προπονητών του στον Ολυμπιακό. Τόσο επί εποχή Βαλβέρδε όσο και επί  Μίτσελ ο Ντομίνγκες έχει εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην έχει την τέλεια φυσική κατάσταση, όμως η εμπειρία του κάνει τη διαφορά και με την ικανότητά του αποζημιώνει τους οπαδούς με θέαμα».

Ο Ρώσος δημοσιογράφος αναφέρεται και στο γεγονός ότι στο Τορίνο η πρώτη ερώτηση των Ιταλών στον Μίτσελ ήταν αν θα παίξει ο Ντομίνγκες, ενώ οι Αργεντίνοι δημοσιογράφοι θύμισαν στον Αλέγκρι το πρώτο ματς και το μεγάλο παιχνίδι που έκανε ο Ντομίνγκες, με την απάντηση του τεχνικού της Γιουβέντους να είναι ξεκάθαρη: «Ποιος ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού; Ο Ντομίνγκες. Αν δεν παίξει, τότε οι κίνδυνοι για την άμυνα μας θα ελαχιστοποιηθούν».

Εν συνεχεία γίνεται σύγκριση με την επιθυμία που δείχνει ο Καραντενίζ, ο ηγέτης της Ρούμπιν, με εκείνη που δείχνει ο Ντομίνγκες στην Ελλάδα και επισημαίνεται ότι με τα χρόνια ο Τσόρι μοιάζει όλο και καλύτερος.

Το αφιέρωμα κλείνει ως εξής: «Αν ο Ντομίνγκες καταφέρει να διατηρήσει τον ενθουσιασμό του και την επιθυμία να ηγηθεί της ομάδας, μην εκπλαγείτε αν ξαφνικά η Ελλάδα καταφέρει σε συλλογικό επίπεδο να κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα