Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ είναι το φαβορί για την πρόκριση

Η επόμενη μέρα της βαριάς ήττας του Ολυμπιακού στο Μόναχο από την Μπάγερν βρίσκει την ομάδα του Πειραιά αντιμέτωπη με ένα μεγάλο δίλημμα. Να ανταποκριθεί στο επικοινωνιακό παιχνίδι του αισιόδοξου σεναρίου για την πρόκριση, ή να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί;

Εμείς εδώ δεν είμαστε το γραφείο επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ως εκ τούτου, οφείλουμε να αποτυπώσουμε τα πραγματικά δεδομένα. Οι «ερυθρόλευκοι» ΔΕΝ είναι το φαβορί για την πρόκριση στους «16». Γιατί; Διότι απέναντί τους θα έχουν μία παγκοσμίου επιπέδου ομάδα, ένα σύνολο από παίκτες της υψηλότερης κλάσης, που αγωνίζονται και πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ο Ολυμπιακός δεν θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη… Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κόντρα στην οποία θα ήταν το απόλυτο φαβορί. Η ομάδα του Πειραιά καλείται να αντιμετωπίσει τη μία από τις δύο μεγάλες ομάδες του Λονδίνου, με προϋπολογισμό που παραπέμπει σε μικρό κρατίδιο και με ποδοσφαιρική αξία που υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο.

Δεν πρόκειται για απαισιόδοξη προσέγγιση, αλλά για μία ρεαλιστική προσέγγιση. Οπαδιλίκι μπορεί να «αγοράσετε» αλλού. Εδώ δεν «πουλάμε» αυτό το προϊόν. Αν ρίξουμε μία ματιά στη φετινή Άρσεναλ, θα διαπιστώσουμε το εξής. Όσα κρίσιμα ματς χρειάστηκε να νικήσει, τα κατάφερε. Στην Premier League διεκδικεί στα ίσια το πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λέστερ (!) του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Στην πλέον κρίσιμη στιγμή, ακριβώς μετά την ήττα στο Emirates από τον Ολυμπιακό, οι «κανονιέρηδες» όχι μόνο έδειξαν χαρακτήρα, αλλά διέσυραν με 3-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Λουίς Φαν Γκάαλ, δίνοντας μία απάντηση στους επικριτές του Αρσέν Βενγκέρ, οι οποίοι έθεταν θέμα παραμονής στον πάγκο του Αλσατού. Στο δε Champions League, επικράτησαν με 2-0 της Μπάγερν Μονάχου στο Emirates και έγιναν η πρώτη και μοναδική φέτος ομάδας, που έχει νικήσει τους Βαυαρούς του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Όταν χρειάστηκε να μείνει όρθια, η Άρσεναλ έβγαλε την κλάση της και την εκδήλωσε στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός πέτυχε έναν άθλο μέχρι σήμερα. Άθλο, διότι ο όμιλός του είχε δύο μεγαθήρια, την Μπάγερν και την Άρσεναλ. Παρόλα αυτά, κατάφερε να μπει ανάμεσά τους και μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των ομίλων, να κοιτάζει στα μάτια την πρόκριση. Το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα ξεκινήσει με πλεονέκτημα για τους «ερυθρόλευκους». Οι ελπίδες είναι σημαντικές, αλλά σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Αν επιτευχθεί ο στόχος, θα πρόκειται για μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία του Μάρκο Σίλβα και των παικτών του. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, ΔΕΝ θα πρόκειται για αποτυχία. Τουναντίον, η ομάδα του Πειραιά θα έχει μεγάλα κέρδη από τη συνολική της παρουσία, καθώς στη διαδρομή αυτή ανέβηκε το προφίλ της ομάδας, απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί ως ανταγωνιστής σε κορυφαίο επίπεδο και πιστοποιήθηκε η σταθερή δουλειά πολλών χρόνων. Οι ουτοπικές προσεγγίσεις ποτέ δεν έκαναν καλό. Απαιτείται ρεαλισμός. Ο Ολυμπιακός έχει σοβαρές ελπίδες πρόκρισης, τις οποίες ο ίδιος δημιούργησε με τη νίκη στο Λονδίνο, όμως το φαβορί είναι η Άρσεναλ και αυτός είναι ένας λόγος να αντιμετωπιστεί το παιχνίδι του Φαλήρου με την προσοχή και τη σοβαρότητα που του αρμόζει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα