Ο Ολυμπιακός και οι… άλλοι του Champions League

Ο Ολυμπιακός δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει εξασφαλίσει από… νωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή στα πρωταθλήματα των χωρών τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν από τώρα έναν ικανό αριθμό υποψήφιων αντιπάλων τους στους ομίλους του Champions League, καθώς στα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει κριθεί ο τίτλος. Πιο συγκεκριμένα, στη Δανία έχει κατοχυρώσει την 1η θέση η Μίντιλαντ, ενώ στην Αγγλία η Τσέλσι μόνο με… αυτοκτονία ή απόσυρση από τη διοργάνωση θα χάσει την κούπα, καθώς βρίσκεται δέκα βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη και με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στη Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε και βαθμολογικά την 25η κούπα της, ενώ στην Ιταλία η Γιουβέντους κάνει περίπατο και προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη σεζόν. Στην Ολλανδία η PSV Αϊντχόβεν έχει φύγει… μακριά από τον Άγιαξ και στη Σκωτία η Σέλτικ έχει «κλειδώσει» την παρουσία της στο ανώτερο σκαλοπάτι του βάθρου. Στην Ελβετία, τέλος, η Βασιλεία θα κατακτήσει έναν ακόμη τίτλο και θα αγωνιστεί σε ένα ακόμη Champions League.

Βέβαια, ορισμένες εξ αυτών θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Champions League. Ωστόσο, αποδεικνύεται πως η συμμετοχή των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις ισχυροποιεί στον μέγιστο βαθμό και τις καθιστά μη ανταγωνιστικές σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, οι οποίες δεν απολαμβάνουν τα έσοδα του Champions League.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα