Ο «Πάκης» που αρέσει σε όλους…

Χρόνια δεξί χέρι του Καραμανλή, «αποστρατεύτηκε» τον Νοέμβριο του 2014, έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Τσίπρα –συναινούντος, βεβαίως – βεβαίως, και του Κ. Καραμανλή– με αρνητική ψήφο του Κυριάκου. Προσφάτως, τοποθετήθηκε στους σκληρούς επικριτές του ΔΝΤ, χωρίς σχολιασμό για τα «πεπραγμένα» Τσίπρα.

 

Ανοίγοντας την ηλεκτρονική σελίδα του Προκόπη Παυλόπουλου σε υποδέχεται η εξής φράση: «Σε ένα αληθινά δημοκρατικό κράτος, το κράτος με τους πολίτες πρέπει να έχουν αμοιβαίο αίσθημα ενοχής. Αλλά το πρώτο αίσθημα ενοχής το οφείλει το κράτος απέναντι στους πολίτες» – Ασημάκης Πανσέληνος.

Λόγια που δίνουν κατά τα λεγόμενά του το στίγμα του Ανδρός.  Λόγια που, αν ήταν στάση ζωής, ίσως και να είχαμε ένα πολύ καλύτερο πολιτικό σύστημα.

Ας θυμηθούμε όμως μέρες και… δηλώσεις του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος από τον Νοέμβριο του 2014 και βλέποντας ότι τα «ψηφαλάκια» δεν βγαίνουν… κρεμάει τα παπούτσια του:

«Κρεμάω τα παπούτσια μου όταν πρέπει. Αποφάσισα να φύγω με αξιοπρέπεια, γιατί δεν αρέσω. Πέρασε η μπογιά μου», ήταν οι δηλώσεις που συνόδευσαν την απόφασή του προκειμένου να μην εκτεθεί ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου.

Μόλις τρεις μήνες μετά, στις 18 Φεβρουαρίου, εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτεινόμενος από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις πλάτες –μάλλον τις θετικές εισηγήσεις– του Κώστα Καραμανλή  στον νυν πρωθυπουργό. Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχθηκε την πρόσκληση-πρόκληση του πρώτου αριστερού πρωθυπουργού και εξελέγη Πρόεδρος χωρίς να πάρει ούτε μία θετική ψήφο του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά, του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στον οποίο διετέλεσε διευθυντής του νομικού γραφείου της Προεδρίας την περίοδο 1990-1995.  Το Προεδρικό Μέγαρο το γνωρίζει πολύ καλά, καθώς εκτός της προαναφερθείσας περιόδου σε ηλικία  μόλις 24 χρόνων, το 1974, διετέλεσε γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας Μ. Στασινόπουλου.

Ο κ. καθηγητής ( είναι καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στη Νομική και όχι συνταγματολόγος) έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε αρκετά συγκροτήματα Τύπου και ΜΜΕ, υπήρξε ο υπερυπουργός (Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης) στην κυβέρνηση Καραμανλή που τα έβαλε  με τους «νταβατζήδες της διαπλοκής», με μια διάταξη που πέρασε για τον «βασικό μέτοχο» και το ασυμβίβαστο μεταξύ ιδιοκτητών ΜΜΕ και βασικών μετόχων επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν δημόσια έργα ή προμήθειες, που έμεινε ουσιαστικά ανεφάρμοστη καθώς προσέκρουσε στο Κοινοτικό Δίκαιο και σε απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε.

Την περίοδο 2004-2009, εκτός από τις 36.176 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων με το ομώνυμο Προεδρικό Διάταγμα, δημοσιεύματα της εποχής ανέβαζαν τον αριθμό των προσλήψεων σε πάνω από 860.000 συνυπολογίζοντας εποχικούς, ωρομίσθιους κ.ά., κάνοντας λόγο για «στρατιές γαλάζιων παιδιών με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ».

Ο σημερινός μάλιστα πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, που σημειωτέον δεν ψήφισε ποτέ υπέρ της υποψηφιότητας Παυλόπουλου για την Προεδρία, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις… αιτιάσεις ότι καλείται να απολύσει τους προσληφθέντες επί Παυλόπουλου, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε δώσει στη Βουλή, τον Σεπτέμβριο του 2013, έγγραφα σύμφωνα με τα οποία οι διορισμοί το διάστημα 2004-2009 ήταν 302.151, εκ των οποίων οι 186.443 αφορούσαν συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και οι 115.708 αφορούσαν μόνιμους, αορίστου χρόνου, ειδικό επιστημονικό προσωπικό συμπεριλαμβανομένων και των μονιμοποιηθέντων, όλοι τους μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ.

Ο «Πάκης», έχοντας διατελέσει για σειρά ετών εκπρόσωπος της Ν.Δ. , ήταν πάντα προσιτός στους δημοσιογράφους και συχνός επισκέπτης των δημοσιογραφικών γραφείων. Χαρακτηριστικό του το χτύπημα στη πλάτη του συνομιλητή του και τα πολλά υποκοριστικά.  Το alter ego του Καραμανλή που τα έβαζε με τον Παπούλια όταν υπέγραφε τα προεδρικά διατάγματα των μνημονίων. Τελικά, στην πολιτική «μεγάλη κουβέντα μη λες, μεγάλη μπούκα φάε». Και για να το καταλάβουν και οι νεότεροι, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

Επίσης, να επισημάνουμε και δύο “καλές” κινήσεις υπέρ το Τσίπρα:

  1. Υπέγραψε το διάταγμα για το δημοψήφισμα σε κυβέρνηση που είχε προ 3 μηνών εκλεγεί

2. Προφανώς ακολουθώντας την κυβέρνηση, τα βάζει με το «κακό» ΔΝΤ, όταν η παράταξή του επί… χρόνια κάνει λόγο για ανικανότητα Τσίπρα και όχι για ξενοφοβικούς εχθρούς

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα