Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τη μεγαλοστομία του!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός πληρώνει ακριβά τη μεγαλοστομία του και την αλαζονεία, η οποία εκφράζεται κυρίως από στελέχη της ΠΑΕ, επιφορτισμένα με την επικοινωνιακή πολιτική του συλλόγου.

Οι «πράσινοι» έχουν χάσει βαθμούς στο πρωτάθλημα και προκρίσεις στην Ευρώπη, ακριβώς γιατί το επικοινωνιακό τμήμα της ΠΑΕ έχει επιλέξει το δρόμο του οπαδικού λόγου και όχι της λογικής και της πραγματικής προβολής των θέσεων και της δυναμικής της ΠΑΕ. Αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός του βασικού του στόχου, ο οποίος ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Και έμεινε εκτός μέσα στο γήπεδό του, όπως το ίδιο συνέβη στα προκριματικά για το Champions League, αλλά και στο Europa League, στους ομίλους του οποίου δεν κατάφερε να πετύχει νίκη στην έδρα του.

Η δύναμη της Λεωφόρου έχει εξελιχθεί σε αδυναμία για τον σύλλογο της Αθήνας, διότι πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια που έχει να δώσει η ομάδα, οι υπεύθυνοι για την επικοινωνία καταλαμβάνονται από έπαρση, χρησιμοποιούν ακραίο οπαδικό λόγο, ο οποίος δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση στο ύφος και στη φιλοσοφία του «τριφυλλιού» και εν πολλοίς επηρεάζουν αρνητικά την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές της, βγάζοντας μία απαράδεκτη εικόνα στο γήπεδο.

Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ΜΟΝΟ το επικοινωνιακό τμήμα για τον αποκλεισμό στο κύπελλο και τους αποκλεισμούς στην Ευρώπη, ή τους βαθμούς που χάθηκαν στο πρωτάθλημα, το προηγούμενο διάστημα. Όμως βαρύνεται από ένα σημαντικό ποσοστό ευθύνης, καθώς διαμορφώνει κλίμα εφησυχασμού και αποπροσανατολίζει από τον πραγματικό σκοπό, ο οποίος, για την ομάδα, είναι να αποδώσει σωστό ποδόσφαιρο στο γήπεδο.

Οι φωνασκίες που προηγήθηκαν, με φανφάρες του τύπου… «ισοπεδώστε την ομάδα του Πανόπουλου» και άλλες οπαδικές κραυγές, οι οποίες έβγαιναν κυρίως από το επικοινωνιακό επιτελείο της ΠΑΕ και αναπαράγονταν από τα Μέσα που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», κόστισαν μία πολύ ακριβή πρόκριση. Το ίδιο είχε συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν έβαλαν μυαλό.

Όσο για το γενικότερο κλίμα που βγήκε, ήταν κατά… του Γιάννη Αναστασίου! Ξαφνικά ο Έλληνας τεχνικός δεν… κάνει καλά τη δουλειά του. Και ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος ετοιμαζόταν να τον φωνάξει για νέο πολυετές συμβόλαιο, ξαφνικά εμφανίστηκαν «σκιές» και ορισμένοι από τους ανθρώπους που κινούνται δίπλα και γύρω από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, ξεκίνησαν να… ροκανίζουν την καρέκλα του προπονητή.

Ο τελευταίος με τη σειρά του, επέρριψε ευθύνη στους παίκτες. Όπως τους είπε στα αποδυτήρια, δεν έκαναν τίποτα απ’ όσα είχαν δουλέψει στις προπονήσεις. Για να το λέει ο Αναστασίου κάτι παραπάνω ξέρει απ’ όλους τους… ειδικούς, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει ευθύνη και ο ίδιος για την εικόνα της ομάδας του, έστω και σε ένα παιχνίδι.

Όπως και να έχει, η τακτική που ακολουθεί το επικοινωνιακό τμήμα της ΠΑΕ, πριν από κρίσιμα παιχνίδια και ιδιαίτερα όταν η ομάδα παίζει στη Λεωφόρο, δημιουργεί προβλήματα, αποπροσανατολίζει και προκαλεί αρνητικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα