Ο Στεπίνσκι και το σενάριο για Ιντέγε

Ανατροπή στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι», όπως αποδεικνύεται από τις κινήσεις τους, έχουν ανεβάσει… στροφές για την απόκτηση ενός επιθετικού, ανοίγοντας… πόρτα στην εξέλιξη δύο σεναρίων, τα οποία θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο προσκήνιο, έως ότου καταλήξει ο Μάρκο Σίλβα στα πλάνα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας άλλαξαν το πλάνο τους μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο του Champions League, στους ομίλους του οποίου θα μπουν αφού περάσουν δύο προκριματικές φάσεις, με τις δυσκολίες που συνεπάγονται από την όλη διαδικασία, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις τα προηγούμενα χρόνια. Οι Πειραιώτες εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις, τόσο από την ευρωπαϊκή αγορά, όσο και από τη Λατινική Αμερική, στην οποία έχουν ανθρώπους που συνεργάζονται μόνιμα, ενώ ετοιμάζουν αποστολή και από την Ελλάδα.

Μία περίπτωση που αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της εβδομάδας, είναι αυτή του Μάριους Στεπίνσκι, του 26χρονου επιθετικού της Ρουχ Χορζόφ, ο οποίος πραγματοποιεί εκπληκτική σεζόν και απασχολεί αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων και την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολωνία, ο Στεπίνσκι έχει πάρει το «πράσινο φως» για τη μεταγραφή του από τη διοίκηση της Ρουχ Χορζόφ και οι ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του είναι η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, η Ελλάς Βερόνα, η Ντιναμό Μόσχας και η Ρουμπίν Καζάν, καθώς και η Λεχ Πόζναν από την εσωτερική αγορά της Πολωνίας.

Η Ρουχ Χορζόφ έχει ορίσει τις απαιτήσεις της στο ποσό των δύο εκατ. ευρώ, τα οποία θα μοιραστεί με τη γερμανική Νυρεμβέργη, την πρώην ομάδα του διεθνούς επιθετικού. Το ποσό δεν είναι μεγάλο, ενώ οι απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή κυμαίνονται σε πολύ λογικά επίπεδα. Τη φετινή περίοδο, ο Στεπίνσκι έχει αγωνιστεί σε 30 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας 15 τέρματα. Η αξία του βάσει του transfermarkt είναι στο ένα εκατ. ευρώ, γεγονός που αφήνει περιθώρια για «παζάρια» στην τιμή του.

 

Τα δύο σενάρια που κυκλοφορούν

Από τα παραπάνω προέκυψαν δύο σενάρια:

1)Το πρώτο αφορά τον Ιντέγε. Ο ξένος επιθετικός αποδείχθηκε η πλέον αξιόπιστη λύση για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο για το κόστος μεταγραφής του δεν… έβγαλε μάτια. Ο 27χρονος Νιγηριανός σημείωσε 10 γκολ σε 23 αγώνες που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα. Ναι μεν ήταν ο πρώτος σκόρερ από τη γραμμή κρούσης των «ερυθρόλευκων», αλλά  σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο επιθετικός των 20 τερμάτων, που θα αποτελούσε αναντικατάστατη μονάδα. Ως εκ τούτου, επανήλθε το σενάριο της παραχώρησης του Αφρικανού παίκτη σε ομάδα του εξωτερικού. Τον Ιανουάριο υπήρχε πρόταση από σύλλογο της Κίνας, ύψους 15 εκατ. ευρώ, αλλά ο παίκτης απάντησε αρνητικά. Το καλοκαίρι όμως, τα δεδομένα μπορεί να έχουν αλλάξει…

2)Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με τα πλάνα του Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος θέλει δίδυμο στην επίθεση. Ο Ιντέγε των δέκα γκολ μόνος του δεν αρκεί. Ούτε μπορεί να στηρίζεται κάθε χρόνο στα… 18 γκολ του Φορτούνη. Ως εκ τούτου, υπάρχει ανάγκη για έναν τουλάχιστον ικανό σκόρερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα