Πανιωνάρα, όχι αστεία!

Εποχές Ραφίκ Τζιμπούρ και Λάμπρου Χούτου το χειμώνα του 2008, όταν προηγήθηκε της ΑΕΚ με 0-2 στο 15’ και 0-3 στο 54’ θυμήθηκαν οι φίλοι του Πανιωνίου το απόγευμα του Σαββάτου στο Αγρίνιο, στο θρίαμβο της ομάδας τους με 1-5 επί του –προβληματικού η αλήθεια είναι φέτος– Παναιτωλικού.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης με αυτό το αποτέλεσμα όχι μόνο σκαρφάλωσε στα υψηλά και ευρωπαϊκά πατώματα της βαθμολογίας, αλλά το έχει κάνει αυτό βγάζοντας σούπερ δύσκολο πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας Ολυμπιακό, ΠΑΟ, αλλά και Ηρακλή και Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας, ενώ αν  δεν είχε δεχθεί την ισοφάριση από τον Πανθρακικό, τώρα θα μιλούσαμε για πορεία… πρωταθλητισμού.

Πέραν του ότι ο Πανιώνιος βγάζει αυτή την κλασική νεανική υγεία που  μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, με πολλούς Έλληνες παίκτες στο ξεκίνημα της καριέρας τους να μας υπενθυμίζουν τι παίκτες βγάζει παραδοσιακά η συγκεκριμένη ομάδα, έχει την τύχη να διαθέτει και μερικούς ξένους παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Ο Μπουμάλ για παράδειγμα είναι επιθετικός που θα ζήλευαν αρκετές μεγάλες ομάδες, ο Ανσαριφάρντ ίσως να μη βγει πρώτος σκόρερ όπως θα ήθελε, ωστόσο έχει πάρει μπροστά και δείχνει εξαιρετική λύση, ενώ και ο Βιγιάλμπα σιγά-σιγά ενσωματώνεται με την ομάδα και προσφέρει όλο και περισσότερο.

Τελικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης όχι μόνο ήξερε τι έλεγε όταν τόνιζε πως ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα του το δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή, αλλά την προετοίμασε και σε επίπεδο ψυχολογίας, αλλά και τακτικής, προκειμένου ο Πανιώνιος να συλλέξει ότι καλύτερο μπορεί από το πρόγραμμα και να είναι μονταρισμένος κατάλληλα για τη συνέχεια.

Πλέον, με τέσσερα βατά ματς στη Νέα Σμύρνη στις επόμενες έξι αγωνιστικές (Καλλονή, Βέροια, Πλατανιάς και ΠΑΣ Γιάννινα), όχι μόνο υπάρχει αισιοδοξία για κάτι καλύτερο, αλλά δεν την κρύβουν κιόλας, δείγμα της μεγάλης αυτοπεποίθησης που έχουν αναπτύξει τα παιδιά της ομάδας. Ο Ουζουνίδης, βέβαια,  «βαράει καμπανάκια», καθώς στο θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι έχασε τους δύο βαθμούς στις καθυστερήσεις, αλλά και ο ίδιος είναι τόσο ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές του που δεν τόλμησε να τους… μαλώσει γι’ αυτό το αποτέλεσμα, που άλλωστε ξεπεράστηκε πάρα πολύ εύκολα όπως φάνηκε στο Αγρίνιο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα