«Παράδειγμα για το έθνος ο Κλόζε»!

Την ύψιστη τιμή που μπορεί να δεχθεί Γερμανός πολίτης, απέδωσε στον επιθετικό της Λάτσιο, Μίροσλαβ Κλόζε, η Καγκελάριος της χώρας, Άνγεκλα Μέρκελ, σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του βετεράνου ποδοσφαιριστή.

Η ισχυρότερη γυναίκα και πολιτικός στην Ευρώπη, την εποχή που διανύουμε, βράβευσε τον διεθνή παίκτη, που αποσύρθηκε από το διεθνές ποδόσφαιρο και τον χαρακτήρισε ως λαμπρό παράδειγμα για ολόκληρο το γερμανικό έθνος!

Ο Μίροσλαβ Κλόζε κατάφερε, δίχως να διαθέτει το απόλυτο επικοινωνιακό σύστημα να τον προωθεί, να σπάσει όλα τα ρεκόρ σε μεγάλες διοργανώσεις και σε ατομικό επίπεδο. Ο Γερμανός επιθετικός κάθεται αναπαυτικά στο θρόνο του πρώτου σκόρερ των Μουντιάλ, με 16 γκολ σε 23 παιχνίδια. Με το τέρμα που σημείωσε στον ημιτελικό με τη Βραζιλία, στο Μουντιάλ, ο Κλόζε ξεπέρασε τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο.

Ο Κλόζε, όμως, δεν είναι… απλά ο πρώτος σκόρερ των Μουντιάλ! Δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει την ικανότητα, ή το άστρο, ή την τύχη, ή τη διαίσθηση, να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Ανεκτίμητο στοιχείο μεν, αλλά δεν είναι το μοναδικό που έχει να παρουσιάσει αυτός ο ποδοσφαιριστής με την απίστευτα ουσιαστική συνεισφορά, σε όσες ομάδες αγωνίστηκε και για όσα χρόνια αγωνίζεται στην Εθνική Γερμανίας.

Ο Μίροσλαβ των ρεκόρ, λοιπόν, είναι κάτι παραπάνω από… σκόρερ. Ο επιθετικός της Λάτσιο έχει σκοράρει 71 τέρματα με τη Γερμανία, γεγονός που από μόνο του είναι εντυπωσιακό. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό, είναι ότι η Γερμανία δεν έχει χάσει σε κανένα παιχνίδι που σκόραρε ο Κλόζε! Αν κάποιοι επιμένουν ότι πρόκειται για τύχη, δεν είναι δυνατόν για μία δεκαετία και πλέον, με 136 παιχνίδια στην… πλάτη του, με 71 γκολ, το αήττητο να στηρίζεται στην… τύχη!

Και δεν σταματάμε εδώ. Ο Κλόζε είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος, που σκοράρει σε τέσσερα διαφορετικά Μουντιάλ, μετά τον Πελέ και τον Ούβε Ζέλερ! Όλα αυτά για να τα πετύχει ένας άνθρωπος σε… μία καριέρα, είναι σχεδόν απίθανο. Ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης δεν τα κατάφεραν. Και δεν τα κατάφεραν, διότι είναι… άπιαστα όνειρα για τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών. Ο Κλόζε πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του, αλλά για όσο διάστημα θα αγωνίζεται στα γήπεδα, θα αποτελεί φόβητρο για τις αντίπαλες εστίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα