Παράξενη παρέμβαση Κουτσοκούμνη!

Όταν ο άνθρωπος τον οποίο έχει χρήσει η FIFA διαμεσολαβητή των συζητήσεων μεταξύ της Παγκόσμιας και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας – αλλά και της κυβέρνησης, καθώς ο κύριος Κοντονής έχει κάμψει εδώ και καιρό το αυτοδιοίκητο – κάνει μία δημόσια ανάρτηση, τότε είναι φυσιολογικό να απορεί κανείς για το αν αποτελεί προσωπική παρέμβαση ή καθοδηγούμενη από τα υψηλά κλιμάκια της FIFA ή της UEFA.

Κάτι τέτοιο μπορεί να φαντάζει παράδοξο, αφού η FIFA ευαγγελίζεται το αυτοδιοίκητο και δεν είναι φυσιολογικό να κάνει τέτοιου είδους υποδείξεις στην ΕΠΟ, αλλά εδώ που τα λέμε, από το 2015 κι έπειτα τις ποδοσφαιρικές αποφάσεις τις παίρνουν διάφοροι άνθρωποι, ο Ινφαντίνο, ο Κουτσοκούμνης, ο Γκιρτζίκης, ο Κοντονής, ποιος ξέρει πόσοι ακόμη…  Άρα, μία ακόμη παρέμβαση του κυρίου Κουτσοκούμνη δεν θα πρέπει να ξενίζει. Θυμίζουμε τι έγραψε σε κοινή θέα στην προσωπική του σελίδα:

«Το τι χρειάζεται τώρα η ΕΠΟ είναι ένα πρόεδρο και συμβούλιο συναίνεσης. Όχι εκλογές, αντιπαραθέσεις, νικητές και ηττημένους. Μόνο έτσι θα προχωρήσει μπροστά το Ελληνικό ποδόσφαιρο και θα επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα που το ταλανίζουν και το ταλαιπωρούν συμπεριλαμβανομένης της βίας στα στάδια και έξω από αυτά.Το ερώτημα είναι αν οι δυνάμεις που αντιμάχονται για να κερδίσουν στις εκλογές διαθέτουν την οπτική γωνία για να δουν το γενικό συμφέρον του ιδίου του ποδοσφαίρου»

Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι ο κύριος Κουτσκούμνης θα έπρεπε να κοιτά τα του οίκο του, καθώς το κυπριακό ποδόσφαιρο καλύπτεται και αυτό υπό σκιά! Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι καλεί τις δύο πλευρές που μάχονται να αποκτήσουν τα ηνία της ΕΠΟ να συναινέσουν και να επιλέξουν ένα συμβούλιο συναίνεσης όπως το αποκαλεί και να παρακάμψει την εκλογική διαδικασία. Γιατί επιλέγει αυτή την τακτική τώρα ο κύριος Κουτσοκούμνης; Δεν του αρέσει το μελλοντικό αποτέλεσμα; Εδώ και μήνες που η διοίκηση παρέπαιε, γιατί δεν είχε κάνει κάποια αντίστοιχη πρόταση στις τόσες επισκέψεις του στην Ελλάδα;

Προφανώς, τα κίνητρα δεν είναι εύκολο να διευκρινιστούν, καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η απόφαση πάρθηκε από τα γραφεία στη Ζυρίχη ή από το σπίτι του στη Λευκωσία. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση η χρονική συγκυρία. Έστω και με το ζόρι, οι δημοκρατική διαδικασία των εκλογών θα λάβει χώρα και θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος, οπότε ο κύριος Κουτσοκούμνης θα μπορούσε να κάνει υπομονή.  Πως πιστεύει ότι αυτός ο κύκλος των αντιπαραθέσεων μπορεί να λυγίσει και να προκύψει μία συμφωνία που θα αναδείξει ένα νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ κοινής αποδοχής. Σίγουρα θα ήταν ιστορικό κάτι τέτοιο, αλλά μάλλον άπτεται της φαντασίας του κυρίου Κουτσοκούμνη. Εκτός αν το κίνητρο της ανάρτησης ήταν διαφορετικό. Ίσως να ήθελε να προλειάνει ένα έδαφος προκειμένου κάποια στιγμή – και με αφορμή τις συνεχιζόμενες αναβολές, αλλά και τα φαινόμενα βίας τα οποία αναφέρει στην ανάρτησή του και που πράγματι συνεχίζονται – να έρθει επισήμως η FIFA και να ορίσει προσωρινή ή μακράς διάρκειας διοίκηση της ΕΠΟ. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Όλα τα έχουμε δει τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα