Περηφάνια και ανασυγκρότηση

Μία καλή εκτίμηση των δυνατοτήτων των παικτών που ανήκουν στην ομάδα και ένα καλό ξόδεμα για δύο, τρεις, τέσσερις ή πέντε παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά είναι τα σενάρια που θα πρέπει να μελετούν από εδώ και στο εξής οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, μετά το ουσιαστικό τέλος της χρονιάς.

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τα σκήπτρα τους και έστω αγκομαχώντας έφτασαν στους «16» του Europa League, με αποτέλεσμα η χρονιά να κρίνεται πετυχημένη, ιδίως μετά την υπερπροσπάθεια με την ΑΕΚ στα δύο παιχνίδια των ημιτελικών του Κυπέλλου. Σε μία σεζόν με πέντε διαφορετικούς προπονητές και αρκετή ψυχολογική πίεση, ο τρόπος με τον οποίο πάλεψε ο Ολυμπιακός, όσο είχε δυνάμεις, στα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ, πρέπει να δημιουργήσει περηφάνια για λίγες μέρες και δουλειά για τις επόμενες.

Διοίκηση και ο καινούργιος προπονητής πρέπει να εκτιμήσουν ένα συγκεκριμένο σύνολο παικτών, τους καλούς ακραίους μπακ, που δεν έχουν όμως… μπακ απ, τους νεαρούς και εξελίξιμους, αλλά και τους μεγάλους που δεν βγάζουν 90λεπτο, και φυσικά τους πολλούς δανεικούς που δείχνουν έτοιμοι.

Παράλληλα, πρέπει να γίνει και «γυμναστικός προγραμματισμός», διότι ο Ολυμπιακός ήταν φέτος σύνολο ενός ημιχρόνου και αυτό είναι ανησυχητικό, ιδίως όταν του χρόνου η ομάδα ίσως χρειαστεί να δώσει 60 παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα