Πλημύρισαν την Αθήνα οι ΑΜεΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Παν-Αναπηρικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (4/11, στην πλατεία Ομόνοιας, με διοργανωτές την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και τους φορείς-μέλη της.

Οι διαδηλωτές, αρκετοί σε αριθμό, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην συνεχιζόμενη δημοσιονομική κρίση και κυρίως στις σχεδιαζόμενες κυβερνητικές πολιτικές αναφορικά κυρίως με το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία που πραγματοποίησαν οι ΑμΕΑ είχε ιδιαίτερο παλμό και μαχητικότητα, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους δεν διεκδικούν τίποτα περισσότερο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με αναπηρία, από την προστασία των δικαιωμάτων τους, την κοινωνική ένταξη, την αξιοπρεπή διαβίωση, την κοινωνική προστασία, καθώς και την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης που όπως λένε έχουν υποστεί.

Μαζί με τους διαδηλωτές βρέθηκε στο δρόμο και ο βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο μαχητικός πολιτικός συνομίλησε με αρκετούς από τους διαδηλωτές και μάλιστα τους συνόδευσε στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των ΑμΕΑ με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος ανήρτησε και σχετικό σχόλιο στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο twitter, αναφέροντας τα εξής:

«Παναναπηρικό συλλαλητήριο. Για την αξιοπρέπεια την κοινωνική προστασία, ισότητα, δικαιοσύνη των ΑΜεΑ & οικογενειών μας»

nikol01 nikol02 nikol03 nikol04

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα