«Πρέπει να γυρίσουμε σε μία φιλελεύθερη Ν.Δ., με κοινωνικό πρόσημο»

Νέα παρέμβαση για τα εσωκομματικά της Ν.Δ έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, ζητώντας  άμεση σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του  κόμματος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει κλίμα ενότητας στην κεντροδεξιά. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την ΔΕΘ. Η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για «εικονική πραγματικότητα» τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 «Στόχος μου είναι να βοηθήσω με όλη μου τη δύναμη έτσι ώστε η Ν.Δ. να γίνει ξανά μία μεγάλη παράταξη» είπε αρχικά η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι και πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς έχει «χρέος» να συγκαλέσει την ΚΟ της Ν.Δ .και να την ακούσει.  «Αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα σήκωσε ένα πάρα πολύ μεγάλο βάρος όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε τον βαθμό υπευθυνότητας τον οποίο έχει και σήμερα έχει προβληματισμούς», συμπλήρωσε.

«Η Ν.Δ., από την εποχή του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ξεκινούσε από τις παρυφές της Αριστεράς και έφθανε μέχρι τις παρυφές της Ακροδεξιάς. Πρέπει να γυρίσουμε σε μία φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, με κοινωνικό πρόσημο, η Ν.Δ. δεν ήταν ποτέ ένα ρατσιστικό κόμμα που αρνείτο τη διαφορετικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων  η κ. Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός δήλωσε επίσης πως δεν θα δεχόταν θέση υπουργού αν της προσφερόταν και σημείωσε πως στόχος της είναι η ενίσχυση και διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας σε μία μεγάλη παράταξη της δεξιάς και του κέντρου.

 

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως υπάρχουν πολιτικά «ορφανοί» πολίτες στο χώρο του κέντρου, που δεν καλύπτονται από το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, και τους οποίους η Ν.Δ. πρέπει να «κοιτάξει» στα μάτια και να εντάξει στις τάξεις της.

 

Αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε την κριτική της για τον ΕΝΦΙΑ και τόνισε πως η υπερφορολόγηση είναι «η βασική αιτία για την έλλειψη ανάπτυξης σε αυτή τη χώρα».

 

«Το πρόγραμμα Τσίπρα δεν είναι εφικτό»

 

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε:  «Ο λαός ακούει τις υποσχέσεις, του αρέσουν, αλλά το πρόγραμμα Τσίπρα δεν είναι εφικτό και αυτό είναι το πρόβλημα», ανέφερε.

Τόνισε πως δεν είναι δυνατό να βρεθούν τα 13,5 δισεκατομμύρια που, κατά δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, θα κοστίσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που Αθήνα και τρόικα βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για το ύψος του δημοσιονομικού κενού, με την τριμερή να το τοποθετεί σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα