Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Επιτέλους… φανερώθηκε ο Γιώργος Γκιρτζίκης και μετά από 19 μήνες στην προεδρία της ΕΠΟ, αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη σε μεγάλο ελληνικό ραδιόφωνο προκειμένου να σχολιάσει τα πάντα, λίγες μέρες πριν ολοκληρώσει τον αποτυχημένο του κύκλο στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Ο κύριος Γκιρτζίκης μίλησε στον SportFM 94,6 και πρώτα εκμυστηρεύτηκε την πικρία του για το ότι θεωρείται το «κόκκινο πανί» από τους δημοσιογράφους  και πως έχει ήσυχη τη συνείδησή του, θεωρώντας ότι πληρώνει όλα τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου τώρα που είναι πρόεδρος κι ενώ βρίσκεται στο χώρο 43 χρόνια και πολλά χρόνια σε μία ευαίσθητη θέση, αυτή του ταμεία! Προσπάθησε στη συνέχεια να δικαιολογήσει την διπλή πράξη του, την αλλαγή των δικαστών της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League και της Επιτροπής Δεοντολογίας και στη συνέχεια της επαναφοράς τους. Εξήγησε πως η έγγραφες διαμαρτυρίες πρώτα του κυρίου Καλογιάννη και στη συνέχεια του κυρίου Σφακιανάκη (πρώην και νυν προέδρων της Football League), τον οδήγησαν στην αντικατάσταση δύο δικαστών με ισάριθμους της Επιτροπής Δεοντολογίας και πως αυτή η τράμπα, υποχρέωσε και στην αλλαγή της προεδρίας της Επιτροπής Δεοντολογίας, λόγω της ηλικιακής ιεραρχίας που επικρατεί στο δικαστικό σώμα. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης είπε ότι δεν ήξερε για την ιεραρχία αυτή που με το πρόσχημα της διαμαρτυρίας του κυρίου Σφακιανάκη θα άλλαζε άρδην το σώμα που θα εξέταζε την υπόθεση των νομικά εμπλεκόμενων μελών της ΕΠΟ, αλλά δεν έπεισε κανέναν. Για την υποχώρησή του και την επαναφορά των δικαστών, είπε απλά πως το έπραξε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ στη συνέχεια υπεραμύνθηκε της απόφασής του να στηρίξει το πρότζεκτ της Κάρτας Υγείας, λέγοντας πάντως πως δεν ήταν ο εισηγητής, έχοντας το θράσος να πει πως έπρεπε να επιβραβευτεί για την απόφαση αυτή, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την εισαγγελική απόφαση που φέρνει τον ίδιο κι άλλα εμπλεκόμενα μέλη ενώπιο της δικαιοσύνης Το ίδιο θράσος επέδειξε και στη συνέχεια λέγοντας πως θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να μείνει στη θέση του… αιωνίως. Τόνισε, επίσης, πως ουδείς τον πίεσε να παραιτηθεί και πως είναι ευσεβής πόθοι κάποιων το ενδεχόμενο να οριστεί διοικούσα επιτροπή από τη FIFA και πως δεν υπάρχει καν αυτή η σκέψη και ούτε πρόκειται να το πράξει για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Με λίγα λόγια μέχρι την 1η Οκτώβρη λίγη ακόμη υπομονή. Για το ενδιαφέρον θέμα της αναβολής της συνάντησης του εκπροσώπου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με τις 16 ΠΑΕ, δικαιολόγησε τα αδικαιολόγητα ως εξής:

«Ως τις 11 το βράδυ που ήμουν με τη FIFA και UEFA δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα για να γίνει η συνάντηση. Μέχρι τα μεσάνυχτα δέχθηκα τρομακτικές πληροφορίες. Επιβεβαίωσα το πρωί ότι η συνάντηση θα είχε ένα τέλος που δεν θέλουμε να βγάζουμε σαν εικόνα. Προκειμένου να γινόταν πεδίο μάχης η συνάντηση, ενημέρωσα τον κύριο Κουτσοκούμνη ότι θα ήταν ντροπή για το ποδόσφαιρο αυτό που θα γινόταν. Ήταν δεδομένο ότι θα συμβεί. Έτσι είπα στον κύριο Κουτσοκούμνη ότι δεν συμφωνώ να γίνει η συνάντηση. Ο Κύριος Κουτσοκούμνης είπε ότι δεν πάει στη συνάντηση αν δεν είναι η ΕΠΟ και έτσι ματαιώθηκε η συνάντηση. Έπρεπε να προστατέψουμε την ηρεμία!». Ποιες μπορεί να είναι οι «τρομακτικές πληροφορίες» πραγματικά κανείς δεν ξέρει…

Τέλος, ο κύριος Γκιρτζίκης παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς – ίσως κουράστηκε από τη μισάωρη συνομιλία του με τον κύριο Χελάκη – ότι για το θέμα της Κάρτας Υγείας, αυτός και κάποιοι άλλοι είναι υπεύθυνοι και θα κριθούν!

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα